stcrt-2009-17246-001.png Bestemmingsplan De Blauwe Berg

Burgemeester en wethouders van Hoorn maken bekend dat de gemeenteraad op 6 oktober 2009 het bestemmingsplan ‘De Blauwe Berg’ gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen gaan vooral over de mogelijkheid om de geplande geluidswal door te trekken indien de gebouwde voorzieningen ter plaatse niet op tijd worden gerealiseerd. Voor een volledige weergave van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel en het raadsbesluit.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van 19 november tot en met 30 december 2009 voor eenieder ter inzage bij het Loket Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis aan de Nieuwe Steen 1 te Hoorn. Het bestemmingsplan is daarnaast in te zien via de website van de gemeente (www.hoorn.nl).

Het plangebied betreft globaal het gebied tussen de sloot achter het Keern, de Provincialeweg, de A7 en de Westfriese Parkweg. Het zuidelijk deel van het bestemmingsplan is hoofdzakelijk behoudend van aard. Daarbij worden er ten noorden en ten oosten van het voormalige Missiehuis nieuwe kantoren bestemd en direct ten noorden van de atletiekbaan woningen.

Het noordelijk deel van het bestemmingsplan is ontwikkelingsgericht. Naast woningbouw maakt het bestemmingsplan daar nieuwe voorzieningen mogelijk als een hotel-bioscoopcombinatie, een vermaakcentrum en een restaurant. Langs de Westfriese Parkweg is een geluidswal voorzien.

Belanghebbenden kunnen beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die een zienswijze tegen het bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, tenzij een belanghebbende niet verweten kan worden dat hij/zij geen zienswijze heeft ingediend. Beroep kan verder door een belanghebbende worden ingesteld tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Degene die beroep instelt kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Hoorn, 18 november 2009

Naar boven