stcrt-2009-17228-001.png Inwerkingtreding bestemmingsplan ‘Gebied Oostpoort e.o.’

Ruimtelijke Ordening

Met ingang van 19 november 2009 ligt tijdens de openingsuren het bestemmingsplan ‘Gebied Oostpoort e.o.’ voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl\ruimtelijkeplannen.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied, dat wordt begrensd door:

  • in het noorden: de in Beneden Merwede gelegen gemeentegrens;

  • in het oosten: de oostelijke zijkant van de Kerkeplaat en het midden van de Kolenhaven;

  • in het zuiden: de noordzijde van de Merwedestraat en de Baanhoekweg;

  • in het westen: de westelijke perceelsgrenzen van Luijten Verf VVZ (incl. de ontsluitingsweg), Muller b.v., Sita Recycling b.v. en van het terrein dat eigendom is van de projectontwikkelaar van het Oostpoortgebied.

In vervolg op het voorbereidingsbesluit is het bestemmingsplan ‘Gebied Oostpoort e.o.’ opgesteld om ongewenste ontwikkelingen in het gebied tegen te gaan. Dit betreft het voorkomen van de vestiging van:

  • risicogevoelige activiteiten binnen een zone langs de N3; en

  • risicorelevante bedrijven in het gehele gebied.

In het bestemmingsplan is verder zoveel mogelijk uitgegaan van de bestaande functie (bedrijventerrein) en eveneens van de bestaande bebouwingsmogelijkheden. Op de hoek Kerkeplaat/Baanhoekweg is een wegrestaurant mogelijk gemaakt.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad één wijziging in het ontwerp aangebracht: in het eerste lid van artikel 6 is de tekst ‘ter plaatse van de Beneden Merwede en’ vervallen.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is geen beroep bij de Raad van State ingesteld. Daardoor is dit besluit op 29 oktober 2009 in werking getreden en onherroepelijk geworden.

Dordrecht, 18 november 2009

Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Naar boven