stcrt-2009-17218-001.png Vaststelling bestemmingsplan Natuur- en Waterlandgoed Trijntje Wiel en vaststelling beeldkwaliteitsplan Trijntje Wiel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Skarsterlân maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 30 september 2009 bestemmingsplan Natuur- en Waterlandgoed Trijntje Wiel heeft vastgesteld en gelijktijdig enkele wijzigingen van het bestemmingsplan Natuur- en Waterlandgoed Trijntje Wiel heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan omvat een planologisch-juridische regeling voor het Natuur- en Waterlandgoed Trijntje Wiel nabij de Plústerdyk te Broek, waarop nu grotendeels nog een agrarische bestemming rust. Met het nieuwe bestemmingsplan wordt beoogd aan het gebied deels een woonbestemming te geven, waarbij de bouw van 3 landgoedwoningen wordt mogelijk gemaakt. Daarnaast zal een groot deel van het plangebied de bestemming natuur hebben.

De wijzigingen betreffen in hoofdzaak het volgende:

In de regels:

  • wijziging van de plantekst met betrekking tot de toetsingscriteria Visie Recreatie en Toerisme op bladzijde 10, in die zin dat er zeven basiscriteria zijn en geen negen zoals vermeld;

  • wijziging van de plantekst met betrekking tot het onderdeel Organisatie op bladzijde 20, in die zin dat deze passage wordt aangevuld zodat er geen sprake meer zal zijn van een incomplete zinsnede;

  • wijziging van de bestemmingsplankaart zodat de potstal op de plankaart wordt aangegeven;

  • wijziging van de bestemmingsplanbepalingen dat in de boerderij geen vee mag worden gehouden;

  • wijziging van de peilen in het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan om een fout van 1,10 meter drooglegging te herstellen;

  • wijziging van de onderbouwing in het bestemmingsplan met betrekking tot de afstanden tussen het plangebied en de EHS gebieden in de nabije omgeving;

  • wijziging van de onderbouwing in het bestemmingsplan met betrekking tot het aspect Ecologie in die zin dat een aanvullend ecologisch onderzoek is toegevoegd.

Voor een volledige weergave van de wijzigingen verwijzen wij naar de Reactienota zienswijzen bestemmingsplan Natuur- en Waterlandgoed Trijntje Wiel, het bestemmingsplan met bijlagen en het raadsbesluit. Deze maken onderdeel uit van de ter inzage gelegde stukken.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 17 november 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Herema State te Joure. Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen via website www.skarsterlan.nl.

Tijdens de inzagetermijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende. Het beroepschrift kunt u sturen aan de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag en moet als gevolg van de Algemene wet bestuursrecht aan enkele minimumeisen voldoen.

Het bevat daarom tenminste:

  • naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden (redenen) van het beroep;

  • een vertaling van het beroepschrift als het beroepschrift in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling noodzakelijk is;

  • zo mogelijk, doch niet verplicht, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht; is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het bestemmingsplan daags na afloop van de beroepstermijn inwerking treedt. Uitvoering van een besluit kan nadelig voor u zijn. Daarom kunt u bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening.

Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven