stcrt-2009-17213-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Landbouwontwikkelingsgebieden Ruurlose Broek en Mariënvelde’ en planMER

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat, met ingang van vrijdag 13 november 2009 voor iedereen ter inzage ligt, het ontwerpbestemmingsplan ‘Landbouwontwikkelingsgebieden Ruurlose Broek en Mariënvelde’ (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening). Ook ligt het bijbehorende planMER ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in – naast regelingen voor reeds bestaande functies in de landbouwontwikkelingsgebieden (LOG’s) – zoekzones waarbinnen het onder bepaalde voorwaarden mogelijk is om een nieuwe intensieve veehouderij te realiseren. Deze mogelijkheid wordt niet bij rechte mogelijk gemaakt. In het bestemmingsplan is opgenomen dat een nieuwe intensieve veehouderij met een wijzigingsbevoegdheid gerealiseerd kan worden. Hiervoor moet dan nog weer een vervolgprocedure doorlopen worden.

Voor de overige delen van het gebied, zijn de bestaande functies vastgelegd. Dit betekent bijvoorbeeld dat huidige agrarische bedrijven weer een agrarische bestemming hebben gekregen en dat voormalige agrarische bedrijven bestemd zijn tot burgerwoning. Ook zijn wegen, water, bos e.d. bestemd.

Voor het opstellen van dit bestemmingsplan is het noodzakelijk een milieueffectrapportage voor plannen (planMER) uit te voeren. De planMER-procedure is gestart met de raadpleging van de betrokken bestuurlijke instanties en andere belanghebbenden over de reikwijdte en het detailniveau van het op te stellen planMER (eind 2008–begin 2009). De gemeente Oost Gelre heeft inmiddels een planMER op laten stellen. In deze planMER zijn verschillende alternatieven betrokken en het effect dat deze alternatieven hebben op het milieu in en om de LOG’s.

Beide stukken kunnen worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde, en in de Gemeentelijke ServicePunten in de openbare bibliotheken, Dijkstraat 2a te Lichtenvoorde, en Het Heydenrijck 1 te Groenlo. Ook kunt u het plan, inclusief deze publicatie, raadplegen via de gemeentelijke website (www.oostgelre.nl). Het plan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met donderdag 24 december 2009.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544-393489), en gemotiveerd zijn zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

Naar boven