stcrt-2009-17212-001.png Flora- en faunawet; aanwijzing ex artikel 67

Gedeputeerde Staten van Flevoland maken het volgende bekend:

Besluit

Gedeputeerde Staten van Flevoland delen mee dat zij op 27 oktober 2009 op grond van artikel 67 van de Flora- en faunawet hebben aangewezen alle jachtopzieners in dienst van de Stichting Faunabeheereenheid Flevoland in Flevoland die, in afwijking van het bepaalde in de artikelen 9, 11 en 12 van de Flora- en faunawet, de stand van de Nijlganzen mogen beperken op agrarische gronden die behoren tot het werkgebied van de Faunabeheereenheid, om Nijlganzen (Alopochen aegyptiacus) te bestrijden dit ter voorkoming van belangrijke schade aan gewassen; van zonsopkomst tot zonsondergang; met het hagelgeweer en kogelbuks vanaf tenminste kaliber 5,6×15 (.22 long rifle).

Ter inzage

De ontheffing met de overige stukken ligt voor eenieder ter inzage vanaf donderdag 12 november 2009 tot en met woensdag 23 december 2009 op de volgende plaatsen en tijden:

  • in het gemeentehuis van de gemeente Lelystad, Maerlant 1 t/m 9 te Lelystad op werkdagen tijdens kantooruren;

  • in het gemeentehuis van de gemeente Almere, Stadhuisplein 1 te Almere op werkdagen tijdens kantooruren;

  • in het gemeentehuis van de gemeente Noordoostpolder, Harmen Visserplein 1 te Emmeloord op werkdagen tijdens kantooruren;

  • in het gemeentehuis van de gemeente Urk, Singel 9 te Urk op werkdagen tijdens kantooruren;

  • in het gemeentehuis van de gemeente Dronten, De Rede 1 te Dronten op werkdagen tijdens kantooruren;

  • in het gemeentehuis van de gemeente Zeewolde, Raadhuisplein 1 te Zeewolde op werkdagen tijdens kantooruren;

  • in het provinciehuis, Visarenddreef 1 te Lelystad op werkdagen tijdens kantooruren.

Om de stukken buiten deze uren in te zien, kan telefonisch (0320-265407 of 265382) een afspraak worden gemaakt. Tevens zullen alle relevante stukken voor eenieder toegankelijk zijn via de website http://provincie.flevoland.nl/nieuws/ter_inzage_legging/.

Bezwaar

Tegen onze besluiten kunnen belanghebbenden op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht tot en met 23 december 2009 schriftelijk bezwaar maken. Uw bezwaarschrift dient ondertekend en voorzien te zijn van uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, de gronden van het bezwaar.

Verzoek om voorlopige voorziening

Wanneer u van mening bent dat, in afwachting van de behandeling van uw bezwaarschrift, een voorlopige voorziening moet worden getroffen, kunt u een verzoek daartoe indienen bij de president van de arrondissementsrechtbank te Zwolle, Postbus 10067, 8000 GB te Zwolle. Uw verzoek om voorlopige voorziening wordt pas in behandeling genomen wanneer u griffierecht heeft betaald. De president van de arrondissementsrechtbank laat u weten hoe hoog het griffierecht is en op welke wijze u dit kunt overmaken.

Overslaan van de bezwaarschriftenprocedure

Op grond van artikel 7:1a van de Algemene wet bestuursrecht kunt u in uw bezwaarschrift aangeven dat u de bezwaarschriftenprocedure wilt overslaan en rechtstreeks in beroep wilt gaan bij de administratieve rechter. In artikel 7:1 a tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht is bepaald dat wij een dergelijk verzoek in ieder geval moeten afwijzen wanneer:

  • A) het bezwaarschrift is gericht tegen het niet op tijd nemen van een besluit.

  • B) tegen het besluit door een andere belanghebbende ook een ander bezwaarschrift is ingediend waarin zo’ n verzoek niet is gedaan en dit bezwaarschrift ontvankelijk is.

Wij stemmen alleen in met het verzoek om de bezwaarschriftenprocedure over te slaan, wanneer de zaak daarvoor geschikt is. Wanneer dit het geval is, zenden wij het bezwaarschrift door aan de bevoegde rechter.

Proceskostenvergoeding

Tot slot wijzen wij u er nog op dat u op grond van artikel 7:15, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht bij ons – voordat wij een besluit hebben genomen op uw bezwaarschrift – een verzoek kunt indienen om de kosten die u redelijkerwijs in verband met de behandeling van uw bezwaarschrift moet maken, te vergoeden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om kosten van rechtsbijstand, kosten van een getuige/deskundige; reis- en verblijfkosten, kosten van uittreksels uit openbare registers, telegrammen, telefoongesprekken. Bij het indienen van zo’n verzoek moet u het bedrag van de vergoeding aangeven en stukken overleggen waaruit blijkt dat u deze kosten daadwerkelijk heeft gemaakt. Bij het besluit dat wij op het bezwaarschrift nemen, wordt tegelijkertijd een besluit genomen op een ingediend verzoek om vergoeding van de kosten.

Nadere inlichtingen

Voor inlichtingen over de procedure kunt u zich wenden tot de provincie Flevoland (0320-265407).

Naar boven