stcrt-2009-17200-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Rijksweg A4‘

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad op 22 oktober 2009 het bestemmingsplan ‘Rijksweg A4’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan vormt de ruimtelijke en planologische vertaling van de onherroepelijk geworden Tracébesluit A4 Dinteloord–Bergen op Zoom van 1998 en het reparatie Tracébesluit A4 van 2001 voor het gedeelte van het tracé, dat gelegen is binnen het grondgebied van Bergen op Zoom, dat nog niet is opgenomen in een bestemmingsplan.

Op grond van het bepaalde in de Tracewet dient hiervoor een bestemmingsplan te worden vastgesteld. Het betreffende bestemmingsplan blijft binnen de kaders van de onherroepelijke Tracébesluiten. Daarbij wordt opgemerkt, dat geen rekening is gehouden met de toekomstige tracékeuze A4 Steenbergen.

De bij de vaststelling van het bestemmingsplan opgenomen wijziging heeft betrekking op de opname van een drietal in het tracé gelegen gastransportleidingen van de N.V. Nederlandse Gasunie middels een dubbelbestemming. Deze wijziging kan als een verduidelijking c.q. nuancering van het betreffende tracé worden beschouwd.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt voor iedereen vanaf 16 november 2009 tot en met 28 december 2009 gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek in de hal van het stadskantoor, Jacob Obrechtlaan 4 te Bergen op Zoom.

Gedurende deze periode van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit kan door belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze in te dienen. Tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan eenieder beroep instellen.

Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het vaststellingsbesluit wordt dan in ieder geval opgeschort tot op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Ook bestaat de mogelijkheid het plan via de gemeentelijke website http://www.bergenopzoom.nl in te zien.

Bergen op Zoom, 13 november 2009

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,

de secretaris,

A.C. Spindler.

De burgemeester,

J.M.M. Polman.

Naar boven