stcrt-2009-17156-001.png Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Leek

Burgemeester en wethouders maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van vrijdag 13 november 2009 voor een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 24 december 2009) voor eenieder bij de afdeling VVH ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Leek, het ontwerpbesluit, alsmede de daarop betrekking hebbende stukken.

Het ontwerpplan, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen op de website van de gemeente (www.leek.nl).

Het plangebied omvat het gehele buitengebied van Leek exclusief de kernen Leek, Tolbert, Zevenhuizen, Oostwold en Enumatil. Het ontwerpplan is o.a. afgestemd op nieuwe ontwikkelingen, zoals de schaalvergroting in de landbouw, de ontwikkeling van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) en de invulling van de vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen. Mede op grond van deze ontwikkelingen is ook een Milieueffectrapportage (plan-MER) opgesteld, waarin de milieugevolgen van deze ontwikkelingen inzichtelijk zijn gemaakt. Deze plan-MER is als bijlage 9 in de Toelichting van het ontwerpplan opgenomen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk en mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad, Postbus 100 9351 AC Leek.

Voor nadere informatie of het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer W. Visser van de afdeling VVH.

Naar boven