stcrt-2009-17154-001.png Vaststelling bestemmingsplan It Eilân-West

B&W van Smallingerland maken, ter voldoening aan het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 13 november 2009 tot en met 24 december 2009 voor eenieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Gauke Boelensstraat 2 in Drachten, het door de gemeenteraad op 3 november 2009 (ongewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan ‘It Eilân-West’.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat ligt aan de westkant van de Gooisloot op It Eilân te Goëngahuizen en aan de overige zijden wordt begrensd door ruwweg de Wijde Ee, de Janssloot, Modderige Bol en Goëngahuistersloot. Met het bestemmingsplan ‘It Eilân-West’ wordt een herinrichting van het gebied juridisch mogelijk gemaakt. De herinrichting vloeit voort uit de Landinrichting Swette-De Burd. In het noordelijk gedeelte is een inrichtingstype Bûtlân gepland, weidevogelgebied. Aan de noordrand daarvan zal de bestaande bebouwing van het voormalig agrarisch bedrijf ‘De Roek’ worden afgebroken. Ter vervanging van deze opstallen wordt de gelegenheid geboden, tot het realiseren van een binnenmeer met ligplaatsgelegenheid voor vijf recreatieve woonarken. In het noordelijk deel wordt tevens de mogelijkheid geboden tot de plaatsing van een windwatermolen (type spinnenkop). Het zuidelijk deel van het plangebied zal worden aangelegd als natte natuur: ‘wetter en reiden’. Het plan voorziet verder in aanvullende waterbouwkundige werkzaamheden aan sloten en kaden, waaronder het plaatsen van een sluis in de Gooisloot.

Indien u het niet eens bent met dit besluit kunt u, als u belanghebbende bent, binnen de onderstaande beroepstermijn een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

Alleen als u tijdig zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit kunt u beroep instellen, tenzij u aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen in te brengen.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet eerder in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

U kunt bestemmingsplan inzien op zowel gemeentekantoor als op de gemeentelijke website (www.smallingerland.nl).

Ter inzage liggende stukken: vaststellingsbesluit en bestemmingsplan.

Inzage- en beroepstermijn: 13 november 2009 tot en met 24 december 2009.

Naar boven