stcrt-2009-17146-001.png Ontwerpbestemmingsplan en exploitatieplan Markthalgebied

Van 13 november tot en met 24 december 2009 ligt het ontwerp voor het bestemmingsplan Markthalgebied ter inzage bij het servicepunt Bouwen, Wonen en Leefomgeving (Raadhuisplein 2).

Dit plan biedt een planologische basis voor de herontwikkeling van de markthal (Nieuwe Markt 9 in Barneveld), het perceel Nieuwe Markt 11 en het omliggende openbare gebied. Het plan voorziet in een supermarkt, 30 appartementen/stadswoningen en 10 grondgebonden woningen. Tevens wordt de aanleg van parkeervoorzieningen mogelijk gemaakt en wordt voorzien in het bovengronds halen van de Kleine Barneveldse beek, voor zover gelegen tussen de Groen van Prinstererlaan en de Nieuwe Markt.

Gedurende de hiervoor genoemde periode ligt ook het op dit bestemmingsplangebied betrekking hebbende exploitatieplan, als bedoeld in artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening, eveneens in ontwerp ter inzage bij het genoemde servicepunt.

Het bestemmingsplan en het exploitatieplan zijn vanaf 13 november 2009 ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website (www.barneveld.nl). De betreffende documenten staan dan als pdf-bestanden onder de rubriek ‘Actueel’, categorie ‘Bekendmakingen’. Onder het kopje ‘Ruimtelijke Ordening’ treft u bij ‘Ontwerpbestemmingsplan Markthalgebied’ de bijbehorende documenten aan.

Over het ontwerpbestemmingsplan kan eenieder (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad.

Over het ontwerpexploitatieplan kunnen belanghebbenden (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad.

Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad (Postbus 63, 3770 AB Barneveld) en moet binnen de hiervoor genoemde termijn van terinzageligging aan de gemeente verzonden zijn.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer (0342) 495 335. Een mondelinge zienswijze moet binnen de hiervoor genoemde termijn van terinzageligging bij de gemeente naar voren zijn gebracht.

Naar boven