stcrt-2009-17142-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘Klappolder’

De gemeenteraad van Lansingerland heeft op 29 oktober 2009 het bestemmingsplan Klappolder (BP0081) vastgesteld.

Bij het vaststellen van het bestemmingsplan zijn er wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

De wijzigingen bestaan eruit dat de mogelijkheid tot het realiseren van in totaal 4 hoogteaccenten met een maximale hoogte van 22,50 meter langs de A12 en N209 uit het plan is geschrapt. Tevens is de bevoegdheid voor het college om ontheffing te verlenen voor het plaatsen van reclamemasten met een maximumhoogte van 30 meter geschrapt.

Beschrijving bestemmingsplan

Het plangebied ligt ten noorden van de bebouwde kom van de kern Bleiswijk, tussen de A12 en de glastuinbouwzone langs de Chrysantenweg en tussen het recreatiegebied langs de Rotte en de N209. Het plangebied kan globaal worden omschreven als het veilingterrein.

Voor dit gebied gelden juridische regelingen, waarvan enkele al meer dan 20 jaar oud zijn. Deze regelingen voldoen dan ook niet meer aan de huidige situatie en beleid. Het bestemmingsplan ‘Klappolder’ is gericht op toekomstige functionele ontwikkeling van de veilingterreinen waarbij door veranderingen in de logistiek en vermarkting van agrogelieerde producten eveneens distributiebedrijven, ondersteunende en dienstverlenende bedrijven moeten kunnen worden gevestigd.

Daarnaast bestaat de behoefte om de bebouwing langs de N209 van een actuele juridische bestemmingsregeling te voorzien waarbij enige functionele vervanging van bedrijven naar kleine kantoren mogelijk wordt gemaakt.

Procedure

U kunt de desbetreffende stukken met ingang van 13 november 2009 tot en met 24 december 2009 inzien bij inzien het ServicePunt(SPiL) van de gemeente Lansingerland in Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1, ma t/m vrij, van 9.00 tot 13.00 uur en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur. Mocht u de betreffende stukken buiten genoemde tijden willen inzien of een nadere toelichting wensen op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken.

De stukken zijn tevens digitaal in te zien via de website van de gemeente Lansingerland/wonen en omgeving/bestemmingsplannen.

Beroep

Wanneer u belanghebbende bent, kunt u – gedurende de termijn van terinzagelegging – bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag een beroep instellen.

Binnen de genoemde periode van 6 weken kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze naar voren te brengen (of niet kan worden verweten dat, zie tekst Awb);

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Het bestemmingsplan treedt in werking aan het einde van de termijn waarop de beroepstermijn afloopt.

Dit is de bovengenoemde einddatum van ter inzage legging. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het bestemmingsplan niet eerder inwerking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Voor het maken van een afspraak kunt u tijdens de genoemde openingstijden bellen via telefoonnummer (010) 800 4000.

Naar boven