stcrt-2009-17138-001.png Bestemmingsplan Raadhuisstraat-Voorbaan

Burgemeester en wethouders van Huizen maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 1 oktober 2009 het bestemmingsplan Raadhuisstraat-Voorbaan gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan betreft het gebied dat wordt ingesloten door de Havenstraat, Voorbaan, Kerkstraat en Raadhuisstraat en de bebouwing aan de noord- en zuidkant van het Oude Raadhuisplein. Het bestemmingsplan betreft een verruiming van de mogelijkheid voor horeca en een beperking van de bebouwingsmogelijkheden voor wat betreft de nokhoogte. Dat laatste houdt in dat er nokhoogten worden aangegeven waaraan het in het huidige plan ontbreekt. Verder is het bestemmingsplan, net als het huidige plan, op ontwikkeling gericht (er bestaan nog uitbreidingsmogelijkheden voor zowel winkels als woningen); het nieuwe bestemmingsplan is er daarbij, in tegenstelling tot het huidige, vooral op gericht om bij de bebouwing zoveel mogelijk rekening te houden met het kleinschalige en karakteristieke beeld van het Centrum van het Oude Dorp. Een voorbeeld daarvan is het vastleggen in het bestemmingsplan van de plaats en het volume van het karakteristieke pandje op de hoek Raadhuisstraat-Voorbaan.

De raad heeft bij de vaststelling wijzigingen aangebracht met betrekking tot de plankaart, de planregels en de toelichting. Een van de wijzigingen betreft het beperken van de mogelijkheden voor horeca tot de Kerkstraat en het Oude Raadhuisplein. Verder betreffen de wijzigingen vooral het aanpassen van een aantal goot- en bouwhoogten aan de bestaande situatie en het opschuiven van de geprojecteerde nieuwe bebouwing op de hoek Raadhuisstraat-Voorbaan.

Conform het ontwerpbestemmingsplan heeft de raad ook besloten om voor dit bestemmingsplan af te zien van het opstellen van een exploitatieplan.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Raadhuisstraat-Voorbaan ligt met ingang van 13 november 2009 gedurende zes weken ter inzage bij de balie van de afdeling Omgeving, kamer 2.27 van het gemeentehuis Graaf Wichman 10. De openingstijden zijn van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur. Het bestemmingsplan met bijbehorend raadsvoorstel en -besluit is ook in te zien op de website van de gemeente www.huizen.nl

Gedurende de periode van terinzageligging (tot en met 24 december 2009) kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door:

  • degenen die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden, alleen voor zover het betreft de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift binnen de bovengenoemde termijn moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Het bestemmingsplan Raadhuisstraat-Voorbaan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn in samenhang met het beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven