stcrt-2009-17118-001.png Facetbestemmingsplan ‘Archeologie’

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het op 29 oktober 2009 vastgestelde facetbestemmingsplan ‘Archeologie’ van 13 november 2009 tot en met 24 december 2009 voor iedereen ter inzage ligt in de leesruimte van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het bestemmingsplan ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur. Ook staat het bestemmingsplan op www.schouwen-duiveland.nl.

In verband met de in werkingtreding van de Wet op de archeologische monumentenzorg is het noodzakelijk gemeentelijk archeologiebeleid op te stellen. Op 18 december 2008 heeft de gemeenteraad het archeologiebeleid vastgesteld. Dit moet ook in de bestemmingsplannen geïmplementeerd worden. Voor het buitengebied is dit al vertaald binnen het bestemmingsplan Buitengebied. Het facetbestemmingsplan ‘Archeologie’ is de vertaling van het archeologiebeleid voor de overige delen van de gemeenten. Het plangebied bestaat zodoende uit de historische kernen en het grondgebied ten westen van de Recreatieverdeelweg.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 26 juni 2009 tot en met 6 augustus 2009 ter inzage gelegen. Hiertegen zijn geen zienswijzen ingebracht. Bij het bestemmingsplan ligt tevens het raadsvoorstel en het raadsbesluit ter inzage.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht:

Wijzigingen in de regels

  • Toevoegen sloopverbod in de artikelen 1 en 5 t/m 10;

  • Toevoegen ontheffing van de bouwregels in Waarde – Archeologie 2 t/m 7;

  • Toevoegen artikel algemene procedureregels (artikel 12) waarin procedure van binnenplanse ontheffing wordt aangegeven.

De wijzigingen kunnen worden ingezien in het ter inzage liggende bestemmingsplan. Een volledig overzicht is terug te vinden in het raadsbesluit, dat als bijlage bij het plan is gevoegd.

Van 14 november 2009 tot en met 28 december 2009 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken en door iedere belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan. Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van voornoemde Afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Het bestemmingsplan treedt naar verwachting op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking op 29 december 2009.

Zierikzee, 12 november 2009

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland.

Naar boven