stcrt-2009-17102-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, herziening Hazelberg, Vorstenbosscheweg’

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend bekend dat het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, herziening Hazelberg, Vorstenbosscheweg’, zoals dit door de Raad bij besluit van 22 oktober 2009 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor eenieder tijdens openingstijden ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, en tijdens openingstijden in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Den Uil 1. Tevens is het bestemmingsplan elektronisch raadpleegbaar op www.veghel.nl.

Het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, herziening Hazelberg, Vorstenbosscheweg’ maakt het mogelijk dat de intensieve veehouderijbedrijven Hazelberg 6 en Vorstenboscheweg 11 beëindigd worden en de detailbestemming ‘Agrarische bedrijven’ wordt omgezet in ‘Woningen’. In ruil voor de sloop van de stallen, het intrekken van de milieuvergunning en het inleveren van de mestrechten kunnen in het kader van de Ruimte-voor-Ruimteregeling 5 woningen worden gebouwd. Daarnaast is boerderijsplitsing van de langgevelboerderij aan de Hazelberg 6 planologisch mogelijk gemaakt.

De bij de vaststelling door de Raad aangebrachte wijziging betreft:

  • Het onomstotelijk vastleggen van de zekerstelling van de ruimtelijke kwaliteitswinst (voldoende sloop van stallen en inleveren mestproductierechten) die met het plan bewerkstelligd wordt.

Binnen deze termijn kan beroep tegen het Raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

  • Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp-bestemmingsplan;

  • Belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan hebben kunnen indienen.

  • Eenieder, voor zover het de bij vaststelling door de Raad aangebrachte wijziging betreft.

Tevens kunnen voornoemde personen tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overlegd.

Veghel, 11 november 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel.

Naar boven