stcrt-2009-17075-001.png Kennisgeving bestemmingsplan ‘Manege Kralingse Bos’

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk maakt bekend dat met ingang van 5 november 2009 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met 17 december) het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Manege Kralingse Bos’ (met bijbehorende stukken) voor een ieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, Oostzeedijk 276, Rotterdam.

Het ontwerpbestemmingsplan (met bijbehorende stukken) is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.wonen.rotterdam.nl.

Dit bestemmingsplan heeft uitsluitend betrekking op de manege in het Kralingse Bos. De bestaande manege aan de Kralingseweg 120 te Rotterdam, profileert zich de laatste jaren steeds sterker als zogenaamde ‘topsportlocatie’. De manege heeft op meerdere vlakken ruimtegebrek. Naast het tekort aan kantoorruimte is voor de reeds aanwezige paarden behoefte aan meer en betere vaste verblijfsruimte.

Tevens wordt jaarlijks het CHIO Rotterdam georganiseerd door een onafhankelijke stichting, in samenwerking met de Rotterdamsche Manege. In 2011 zal het Europees Kampioenschap dressuur plaatsvinden op het manegeterrein. Ook is Rotterdam volop in de race voor het binnenhalen van het EK springen in later jaren. Ten behoeve van dit en overige mogelijke toekomstige grote evenementen alsmede ten behoeve van een verdergaande professionalisering van de Rotterdamse Manege en de wens tot het komen tot kostenreductie, is de bouw van een nieuw manegegebouw dringend gewenst.

Het noodzakelijke nieuwe manegegebouw past niet in het geldende bestemmingsplan ‘Kralingse Bos’. In het ontwerpbestemmingsplan ‘Manege Kralingse Bos’ wordt de bouw van een nieuw manegegebouw mogelijk gemaakt.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen naar voren brengen door deze te richten aan het dagelijks bestuur van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, Oostzeedijk 276, 3063 CA Rotterdam.

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk.

Naar boven