stcrt-2009-17062-001.pngVooraankondiging o.g.v. artikel 1.3.1 Bro ontwerpbestemmingsplan ‘Baneheiderweg 54/Baneheide 26’

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven Burgemeester en Wethouders van Simpelveld kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor:

  • het perceel aan de Baneheiderweg ong. te Bocholtzerheide, kadastraal bekend als:

    gemeente Simpelveld, sectie K, nummer 217;

  • het perceel aan de Baneheide 26 te Baneheide, kadastraal bekend als:

    gemeente Simpelveld, sectie K, nummer 351.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is een gecombineerd verzoek in het kader van de Ruimte voor Ruimte regeling en de Verhandelbare Ontwikkelings Rechten methode voor de sloop van 615 m2 aan stallen/bedrijfsgebouwen op het perceel aan de Baneheide 26 te Baneheide, de bouw van een compensatiewoning aan de Baneheiderweg ong. te Bocholtzerheide en het treffen van een financiële tegenprestatie.

De bestemming op het perceel aan de Baneheiderweg ong. zal worden gewijzigd van ‘Agrarisch gebied’ naar ‘Wonen’. De bestemming op het perceel aan de Baneheide 26 zal worden gewijzigd van ‘Agrarisch bouwblok’ naar ‘Agrarisch met waarden’.

Voorafgaande aan de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan zal geen gelegenheid worden geboden tot het indienen van inspraakreacties en zullen er evenmin op het plan betrekking hebbende stukken ter inzage worden gelegd. Onafhankelijke instanties worden in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over het voornemen.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Grondgebiedzaken van de gemeente Simpelveld (045-5844311).

Naar boven