stcrt-2009-17052-001.png Vaststelling partiële herziening bestemmingsplan Landelijk Gebied 1992 ten behoeve van Westeindseweg 7

Burgemeester en wethouders van Zoeterwoude maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 24 september 2009 de partiële herziening van het bestemmingsplan Landelijk Gebied 1992 ten behoeve van Westeindseweg 7 gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij is geen exploitatieplan vastgesteld.

De partiële herziening heeft betrekking op het agrarische bedrijfsperceel aan de Westeindseweg 7.

Naast het agrarische bedrijfsperceel aan de Westeindseweg 7 ligt het voormalige agrarische perceel aan de Westeindseweg 6. Laatstgenoemd perceel wordt inmiddels gebruikt voor burgerwoondoeleinden. Dit kan de bedrijfsvoering van het agrarische bedrijf aan de Westeindseweg 7 belemmeren.

Doel van de partiële herziening van het bestemmingsplan is het veiligstellen van de bedrijfsvoering van het agrarische bedrijf aan de Westeindseweg 7, en het mogelijk maken van de gewenste uitbreiding daarvan. Hiertoe wordt het agrarische bedrijfsperceel aan de Westeindseweg 7 aangepast.

Ten opzichte van het ontwerp van de partiële herziening is bij vaststelling van de partiële herziening een wijziging aangebracht naar aanleiding van een ingebrachte zienswijze.

Deze wijziging betreft het in de toelichting, in hoofdstuk 4.10 ‘Water’; paragraaf ‘Ruimtelijke ontwikkeling in relatie tot beleid’ opnemen van het juiste oppervlak aan open water ter compensatie van de toename aan verhard oppervlak.

Het raadsbesluit, de partiële herziening en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 12 november 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (Noordbuurtseweg 27 te Zoeterwoude), op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagen tevens van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Tevens zijn deze stukken te raadplegen op de gemeentelijke website www.zoeterwoude.nl, bij ‘ruimtelijke plannen en bouwprojecten/bestemmingsplannen’, onder ‘vastgestelde bestemmingsplannen’; ‘partiële herziening Westeindseweg 7’.

Met ingang van de dag na die waarop het besluit tot gewijzigde vaststelling van de partiële herziening ter inzage is gelegd, kan gedurende zes weken tegen dat besluit beroep worden ingesteld door belanghebbenden.

Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen de ontwerpherziening naar voren hebben gebracht. Deze belanghebbenden kunnen wel tegen de wijziging in de vastgestelde herziening beroep instellen.

Beroep dient schriftelijk te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de ABRS. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht.

Het besluit tot vaststelling van de partiële herziening treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zoeterwoude, 11 november 2009

Burgemeester en wethouders van Zoeterwoude,

de secretaris,

W.A.M. Zoetemelk-van der Hulst.

De burgemeester,

E.G.E.M. Bloemen.

Naar boven