stcrt-2009-17041-001.png Voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied, herziening gronden Junne

Aanleiding

De provincie Overijssel is voornemens om een aantal gebieden, die zijn opgenomen in het Natuurgebiedsplan in te richten voor natuur. Hieronder vallen ook gronden gelegen aan de Junnerweg en Stegerdijk in de gemeente Ommen, genaamd gronden Junne. Betrokken partijen bij deze natuurontwikkeling zijn Dienst Landelijk Gebied (DLG), Staatsbosbeheer (SBB), gemeente Ommen, Waterschap Velt en Vecht en de provincie Overijssel. Staatsbosbeheer heeft alle betrokken gronden in eigendom. De provincie Overijssel heeft aan DLG opdracht gegeven het proces te coördineren en zorg te dragen voor de benodigde RO-procedure en inrichting van de gronden. Staatsbosbeheer zal na inrichting zorg dragen voor het uiteindelijke beheer van de gronden. De provincie Overijssel is verantwoordelijk voor de realisatie van de nieuwe natuur in het kader van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS).

Ligging plus gebruik

De locatie Junne is gelegen in het Vechtdal, binnen de gemeente Ommen. De locatie ligt ten noorden van de Vecht nabij de buurtschappen Stegeren en Junne. De gronden ten behoeve van de natuurinrichting Junne vallen binnen het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Ommen. De gronden hebben hierbinnen de bestemmingen ‘Agrarisch gebied met landschappelijke en natuurwetenschappelijke waarde, beekdalgronden’ , ‘Natuurgebied’ en ‘Bos’. De gronden met de bestemming ‘Agrarisch gebied met landschappelijke en natuurweten-schappelijke waarde, beekdalgronden’ zijn bedoeld voor de uitoefening van een agrarisch bedrijf, alsmede voor de opbouw, het behoud en/of herstel van de aan de gronden eigen landschappelijke en natuurwetenschappelijke waarde. De gronden zijn tevens bestemd voor dagrecreatief medegebruik. De geplande natuurontwikkeling past binnen de bestemmingen ‘Natuurgebied’ en ‘Bos’, voor zover de inrichtingsmaatregelen niet strijdig zijn met de bestemmingen.

Procedure

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en de Algemene Inspraakverordening van de gemeente Ommen zal het voorontwerp voor een periode van 6 weken voor ingezetenen en belanghebbenden ter inzage worden gelegd. Vanaf donderdag 12 november 2009 tot donderdag 24 december 2009 ligt het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Bovendien zal het voorontwerpbestemmingsplan langs electronische weg raadpleegbaar en verkrijgbaar zijn. Een ieder kan in de genoemde periode een inspraakreactie indienen.

Naar boven