Besluit tot intrekking c.q. wijziging van het Besluit sollicitatieplicht werknemers WW 2009

2 november 2009

Het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen,

Besluit:

ARTIKEL I

Het besluit sollicitatieplicht werknemers WW 2009, van 20 augustus 2009, gepubliceerd op 1 september 2009, in Staatscourant 2009, 13049, wordt ingetrokken.

ARTIKEL II

Het besluit sollicitatieplicht werknemers WW 2009, van 2 december 2008, gepubliceerd op 15 december 2008, in Staatscourant 2008, 1893, wordt als volgt gewijzigd:

In de bijlage wordt in de eerste regel van het eerste uitgangspunt ‘De sollicitatieplicht: afspraken op maat’ ‘artikel 31a’ gewijzigd in: artikel 31.

ARTIKEL III

Dit besluit treedt in werking de dag na publicatie in de Staatscourant, met dien verstande dat artikel 1 terugwerkt tot en met 2 september 2009 en artikel 2 terugwerkt tot en met 1 januari 2009.

Dit besluit wordt met de toelichting in de Staatscourant geplaatst.

Amsterdam, 2 november 2009

De voorzitter Raad van Bestuur UWV,

J.M. Linthorst.

TOELICHTING

In de Beleidsregels sollicitatieplicht werknemers WW 2007 wordt een onderscheid gemaakt tussen de werkzaamheden van CWI en UWV bij de begeleiding naar werk van werkloze werknemers. Dit onderscheid is vervallen met de fusie tussen CWI en UWV. In verband met die fusie zijn de beleidsregels opnieuw vastgesteld in het Besluit sollicitatieplicht werknemers WW 2009. In het besluit is tevens een passage toegevoegd over de sollicitatieplicht van de overheidswerknemers, en is verduidelijkt dat de werknemer verplicht is op een verwijzing naar een banenmarkt in te gaan.

Het Besluit sollicitatieplicht werknemers WW 2009 is op 1 januari 2009 in werking getreden, gelijktijdig met de Wet van 29 december 2008 tot wijziging van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen en enkele andere wetten in verband met de evaluatie van deze wet, de Kaderwet zelfstandige bestuursorganen en deregulering, waarin de samenvoeging van CWI en UWV is geregeld.

In de bijlage bij dit besluit heeft echter een verschrijving plaatsgevonden. Om deze verschrijving te herstellen is in september 2009 een gecorrigeerd besluit gepubliceerd. Het oude besluit is echter niet ingetrokken, zodat er nu twee besluiten naast elkaar bestaan. Met dit wijzigingsbesluit wordt dit gerepareerd, door het tweede besluit in te trekken en het eerste besluit te corrigeren.

In artikel 1 is geregeld dat het tweede besluit wordt ingetrokken. Aangezien dit tweede besluit met ingang van 2 september 2009 in werking is getreden regelt artike  3 dat de intrekking van dit besluit met terugwerkende kracht tot en met 2 september 2009 plaatsvindt.

In artikel 2 is de verschrijving in het eerste besluit gecorrigeerd met terugwerkende kracht tot en met de datum waarop dit besluit in werking is getreden. De correctie vindt plaats met terugwerkende kracht omdat de correctie geen inhoudelijke wijziging aanbrengt in de regeling en derhalve voor de werkloze werknemer geen rechtsgevolgen heeft.

De voorzitter Raad van Bestuur UWV,

J.M. Linthorst.

Naar boven