stcrt-2009-17026-001.png Vastgestelde uitwerkingsplannen: de Hoven, deelplannen 1 en 2, de Straten, deelplan 1

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend dat de volgende uitwerkingsplannen zijn vastgesteld: ‘Uitwerkingsplan De Hoven, deelplan 1’, ‘Uitwerkingsplan De Hoven, deelplan 2’ en ‘Uitwerkingsplan De Straten, deelplan 1’.

Ligging van de plangebieden

De uitwerkingsplannen De Hoven en De Straten liggen in de woonwijk Veenendaal-oost. Deze woonwijk ligt tussen de Rondweg-oost, de Buurtlaan-oost, de Rauweveldseweg en het Benedeneind. Deze wijk is opgesplitst in een middendeel, een zuidelijk deel en een noordelijk deel. Het middendeel, de wijk Buurtstede, wordt nu gerealiseerd. De wijk Buurtstede bestaat uit de buurtschappen De Ontmoeting, De Erven, De Straten en De Hoven. De uitwerkingsplannen hebben betrekking op een deel van het buurtschap De Hoven en op een deel van het buurtschap De Straten.

Uitwerkingsplan De Hoven, deelplan 1 gewijzigd vastgesteld

Deelplan 1 van het uitwerkingsplan betreft de bouw van woningen door Latei en Opus aan de westzijde en de zuidelijke en oostelijke bebouwingsrand van De Hoven aan de Faberhof, Bosmahof en Buddinghof.

Bij de vaststelling van deelplan 1 van het uitwerkingsplan zijn er ambtshalve enkele ondergeschikte wijzigingen in dat plan aangebracht. Het zijn de volgende wijzigingen:

De toelichting:

  • Op pagina 22, vierde alinea, laatste zin is het zinsdeel ‘....die erfafscheidingen tot maximaal 2.60 meter mogelijk maakt.’ gewijzigd in: ‘....die erfafscheidingen tot maximaal 2.65 meter mogelijk maakt.’

De regels:

  • In artikel 4, lid 4.6 is de maximaal toegestane hoogte voor erfafscheidingen ter plaatse van de aanduiding ‘gevellijn’ van 2.60 m gewijzigd in 2.65 m.

De verbeelding:

  • Op een woonperceel ten zuiden van ‘De Manhof’ is een gevellijn zodanig verder doorgetrokken dat deze doorloopt tot aan de berging op het naastgelegen perceel;

  • Op woonpercelen op de hoek Faberhof/Engelaanhof is een gevellijn zodanig verder doorgetrokken dat deze doorloopt tot en met de berging op het naastgelegen perceel;

Deze gevellijnen geven de plaats aan waar hogere erfafscheidingen van 2.65 m zullen komen.

Uitwerkingsplan De Hoven, deelplan 2 en Uitwerkingsplan De Straten, deelplan 1 zijn niet gewijzigd

In deelplan 2 van uitwerkingsplan De Hoven zijn bij de vaststelling géén wijzigingen aangebracht. Deelplan 2 van De Hoven betreft de bouw van een collectieve energievoorziening voor de woonwijk Buurtstede en een informatiecentrum voor het Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal Oost (OVO). Het informatiecentrum is inmiddels gerealiseerd met toepassing van een vrijstellingsprocedure.

Bij de vaststelling van deelplan 1 van uitwerkingsplan De Straten zijn eveneens geen wijzigingen aangebracht. Deelplan 1 van De Straten betreft een bouwplan van AM voor woningen in het buurtschap De Straten. Deze woningen zijn gepland in de Kikstraat, de Klemstraat en de Koenestraat.

Ter inzage

De uitwerkingsplannen met de daarbij behorende verbeeldingen en de besluiten van burgemeester en wethouders tot vaststelling van de uitwerkingsplannen liggen met ingang van donderdag 12 november 2009 gedurende zes weken dus tot 24 december 2009 ter inzage bij de balie van het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags open van 13.00 tot 17.00 uur. Er liggen geen bouwtekeningen of schetsen van de woningen ter inzage.

Website

Ook op de website van de gemeente (www.veenendaal.nl) kunt u de stukken inzien bij het thema ‘Bestuur en organisatie’ onder het kopje ‘Bekendmakingen’.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de besluiten tot vaststelling van de uitwerkingsplannen. Het instellen van beroep is mogelijk voor degenen die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpuitwerkingsplannen. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpuitwerkingsplannen kunnen eveneens beroep instellen. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer een belanghebbende bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het uitwerkingsplan zijn aangebracht. Voor deze belanghebbende geldt dus niet het vereiste dat zij in een eerdere fase zienswijzen moeten hebben ingebracht tegen het ontwerpuitwerkingsplan.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is gesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

De besluiten tot vaststelling treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State en dit verzoek is gehonoreerd.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of de plannen kunt u contact opnemen met mevrouw Astrid Swart van de afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer (0318) 538 343.

Naar boven