stcrt-2009-17020-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘Parapluherziening geluidszone Aan de Noord’

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingstijden het door de raad op 29 oktober 2009 ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Parapluherziening geluidszone Aan de Noord’ en de daarbij behorende stukken met ingang van 12 november 2009 gedurende zes weken ter inzage op de leestafel in het gemeentehuis, Markt 22 te Papendrecht.

De genoemde stukken zijn tevens in te zien op de gemeentelijke website www.papendrecht.nl

Het bestemmingsplan betreft een partiële herziening voor vier bestemmingsplannen waarbij de geluidszone van industrieterrein Aan de Noord gewijzigd wordt vastgesteld binnen de gemeentegrens van Papendrecht. De geldende geluidszone is niet meer in overeenstemming met de in de loop der tijd ontstane geluidssituatie als gevolg van industrieterrein Aan de Noord. Hierdoor zit het gezoneerde industrieterrein momenteel ‘op slot’. Het bestemmingsplan beoogt een bijdrage te leveren aan het oplossen van de geluidsimpasse op het industrieterrein door de geluidszone in beperkte mate te verruimen. Voor de woningen die nieuw binnen de geluidszone komen te liggen, wordt een passend beschermingsniveau vastgelegd conform de Wet geluidhinder.

Het bestemmingsplan ‘Parapluherziening geluidszone Aan de Noord’ voorziet niet in een fysieke uitbreiding van het industrieterrein of in een toename van het aantal geluidgevoelige bestemmingen. Het bestemmingsplan heeft tot doel de gewijzigde geluidszone industrielawaai voor industrieterrein Aan de Noord op te nemen in de volgende bestemmingsplannen: Aan de Noord, Molenvliet, Westpolder 1995 en Westpolder 1977.

Tot uiterlijk woensdag 23 december 2009 kan degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dat niet tijdig heeft gedaan, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag) tegen het vastgestelde bestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 24 december 2009. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van Stateeen verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

11 november 2009

Burgemeester en wethouders van Papendrecht,

de secretaris,

R.G. Beek.

De burgemeester,

C.J.M. de Bruin.

Naar boven