stcrt-2009-17016-001.png Ontwerpuitwerkingsplan ‘3e en 4e fase Kruidenbuurt Noord’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat van donderdag 12 november 2009 tot en met woensdag 23 december 2009 voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpuitwerkingsplan ‘3e en 4e fase Kruidenbuurt Noord’ met bijbehorende stukken.

Het ontwerpuitwerkingsplan ‘3e en 4e fase Kruidenbuurt Noord’ is een uitwerking van het bestemmingsplan ‘Kruidenbuurt Noord’. Het bestemmingsplan ‘Kruidenbuurt Noord’ schept het planologisch kader voor de herstructurering van het noordelijk deel van de Kruidenbuurt en vormt de basis voor het realiseren van circa 700 woningen. De realisatie vindt plaats in vier fasen binnen een periode van 10 jaar. Fase 1 is inmiddels uitgevoerd en fase 2 wordt nog in 2009 voltooid. Met het onderhavige ontwerpuitwerkingsplan ‘3e en 4e fase Kruidenbuurt Noord’ wordt de herstructurering van de Kruidenbuurt Noord afgerond.

Het uitwerkingsplan maakt de bouw van circa 310 woningen mogelijk. Het grootste gedeelte bestaat uit grondgebonden woningen in twee of drie lagen. Alleen op markante plekken, zoals de randen, wordt vier lagen toegestaan. De woningen krijgen dezelfde bouwstijl als de eerste twee fases. Het plangebied wordt aan de zuidzijde begrensd door de Thijmstraat, de tweede Lavendelstraat en het Lavendelplein. Ten noorden wordt het plangebied begrensd door de Korianderstraat en de Leenderweg.

Het ontwerpuitwerkingsplan ‘3e en 4e fase Kruidenbuurt Noord’ met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 12 november 2009 tot en met woensdag 23 december 2009 op werkdagen tijdens openingsuren ter inzage bij:

  • het informatiecentrum van het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven.

  • de informatiebalie van het Ondernemersplein in het Kennedy Business Center, Kennedyplein 200, Eindhoven.

Openingstijden: maandag van 8.30−19.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 8.30−17.00 uur.

U kunt het ontwerpuitwerkingsplan tevens raadplegen via de gemeentelijke website www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl.

Gedurende genoemde termijn is het voor belanghebbenden mogelijk om schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar te maken. De zienswijzen moeten worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders, t.a.v. Sector Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, postbus 998, 5600 AZ Eindhoven. Indien u mondeling uw zienswijzen kenbaar wilt maken, dient u binnen de genoemde termijn een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, telefoonnummer (040) 238 62 91.

Naar boven