stcrt-2009-17015-001.pngTerinzagelegging bestemmingsplan Elp

Burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe maken ingevolge art. 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 29 oktober 2009 het bestemmingsplan Elp heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan Elp betreft hoofdzakelijk de bestaande bebouwing van de kern Elp. Verder is in het bestemmingsplan een invulling gegeven aan het rapport ‘Op Dorpse Schaal’, wat heeft geresulteerd in een aantal inbreidingsmogelijkheden in het dorp. Tevens is voor het dorp een beperkte toekomstige uitbreidingsmogelijkheid voor woningbouw opgenomen ten zuidwesten van het gebied Westerkampen door middel van een wijzigingsgebied.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 12 november 2009 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis te Beilen, Raadhuisplein 1. Bovendien is het bestemmingsplan in te zien in het Dorpshuis, Schoolweg 1 in Elp. Verder is het bestemmingsplan gedurende deze termijn te bekijken op de gemeentelijke website; www.middendrenthe.nl.

Van 12 november tot 24 december 2009 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Elp beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Voorwaarde is wel dat de belanghebbende een zienswijze omtrent het ontwerp heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan (artikel 6:13 Awb) en tenzij het betreft een wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Tevens kan door degene die tijdig beroep heeft ingesteld bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend.

Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Naar boven