Regeling van de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer van 3 november 2009, nr. K&L2009060220, houdende verhoging van de subsidieplafonds voor de Subsidieregeling voor motorrijtuigen met een emissiearme dieselmotor en recht op teruggaaf BPM en het Subsidieprogramma ongebruikte vrachtauto’s en bussen in de Subsidieregeling emissieverminderende voorzieningen voor voertuigen

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

Gelet op artikel 15.13, eerste tot en met derde lid, van de Wet milieubeheer;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 8 van de Subsidieregeling voor motorrijtuigen met een emissiearme dieselmotor en recht op teruggaaf BPM wordt ‘€ 6.000.000,–’ vervangen door: € 6.700.000,–.

ARTIKEL II

In artikel 2.15 van de Subsidieregeling emissieverminderende voorzieningen voor voertuigen wordt ‘€ 5.500.000,– ’ vervangen door: € 7.300.000,–.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 oktober 2009.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 3 november 2009

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

J.M. Cramer.

TOELICHTING

De onderhavige wijzigingsregeling heeft betrekking op de subsidieplafonds van het Subsidieprogramma ongebruikte vrachtauto’s en bussen in de Subsidieregeling emissieverminderende voorzieningen voor voertuigen en de Subsidieregeling voor motorrijtuigen met een emissiearme dieselmotor en recht op teruggaaf BPM. Voor het jaar 2009 wordt het budget voor de Subsidieregeling voor motorrijtuigen met een emissiearme dieselmotor en recht op teruggaaf BPM met € 0,7 miljoen verhoogd tot € 6,7 miljoen en wordt het budget voor het Subsidieprogramma ongebruikte vrachtauto’s en bussen met € 1,8 miljoen verhoogd tot € 7,3 miljoen. Voor de overige subsidieprogramma’s in de Subsidieregeling emissieverminderende voorzieningen voor voertuigen is het reeds gepubliceerde budget naar verwachting toereikend voor het lopende jaar.

Aangezien in de loop van oktober 2009 een groot aantal subsidieaanvragen is binnengekomen, die bij overschrijding van het subsidieplafond zouden moeten worden afgewezen, is besloten aan deze wijzigingsregeling terugwerkende kracht te verlenen tot en met 1 oktober 2009.

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

J.M. Cramer.

Naar boven