stcrt-2009-16837-001.png Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Den Dungen, 1e herziening’

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken bekend dat het vastgestelde bestemmingsplan ‘Den Dungen, 1e herziening’ van 13 november tot en met 24 december 2009 ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan herziet die delen van het bestemmingsplan ‘Den Dungen’, zoals op 30 september 2004 is vastgesteld, waaraan door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant goedkeuring is onthouden en waarvoor is aangegeven dat de gemeente die onderdelen moet herzien. Verder zijn in deze correctieve herziening ook andere niet goedgekeurde onderdelen van het bestemmingsplan meegenomen, waarvan de gemeente het wenselijk vindt ze te herzien.

Deze correctieve herziening heeft onder andere betrekking op het volgende:

  • gronden bedrijventerrein ’t Schild, fase 1 en 2;

  • perceel Litserstraat 90;

  • perceel Spurkstraat tussen 46 en 48;

  • perceel Grinsel 75;

  • perceel Grote Molenstraat 1.

Het ontwerpbestemmingsplan is naar aanleiding van enkele zienswijzen op 22 oktober 2009 gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Sint-Michielsgestel. De wijzigingen ten opzicht van het ontwerpbestemmingsplan houden het volgende in:

  • in de regels worden inpandige bedrijfswoningen mogelijk gemaakt.

  • op de verbeelding en in de regels wordt een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om voor de gronden tussen de woonpercelen aan de Litserstraat 79a en 81a onder bepaalde voorwaarden de bestemming Bedrijfsdoeleinden 2 te wijzigen naar de bestemming Woondoeleinden 3.

  • op de verbeelding en in de regels is de bestemming Bedrijfsdoeleinden 2 op de gronden tussen bedrijfsperceel Het Schild 21a/23a en woonperceel Kampseveld 21 gewijzigd in de bestemming Groen met een aanduiding ‘afschermend groen’, overeenkomstig het vigerende bestemmingsplan.

  • in de regels van het ontwerpbestemmingsplan is al een ontheffing voor functiewisselingen binnen de bestemming Centrum opgenomen, waarbij als voorwaarde was opgenomen dat het een verzoek getoetst moest worden aan het uitgevoerde distributie planologische onderzoek (dpo). In de regels zijn de toetsingscriteria uit het dpo nu concreter als nadere voorwaarden toegevoegd aan de ontheffingsbepaling.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage op het gemeentehuis bij de balie Vergunningen en Handhaving, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel, op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Ook kunt u het plan langs elektronische weg via een PDF bestanden inzien op de website van de gemeente: www.sint-michielsgestel.nl.

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de inzagetermijn beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig overeenkomstig artikel 3.8, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening zienswijzen hebben ingebracht bij de gemeenteraad van de gemeente Sint-Michielsgestel.

Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Tevens kan een ieder beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpplan.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Sint-Michielsgestel treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Sint-Michielsgestel, 12 november 2009

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

de secretaris,

A.H.P.G. van de Kerkhof.

De burgemeester,

J.C.M. Pommer.

Naar boven