stcrt-2009-16820-001.png Voorontwerpbestemmingsplan ‘De Lage Meren’

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan ‘De Lage Meren’ gereed is.

Het doel van het bestemmingsplan ‘De Lage Meren’ is te komen tot een actualisering van de geldende bestemmingsplannen. Met het bestemmingsplan wordt één nieuwe ontwikkeling mogelijk gemaakt, het betreft de realisatie van een schoolgebouw (ROC) op de agrarische kavel ten westen van Wouwsestraatweg 153 en tussen Wouwsestraatweg en Nobellaan – Ampèrestraat (aardbeienveldje).

Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • Randweg Oost, rijksweg A4 aan de oostzijde;

  • Wouwsestraatweg aan de zuidzijde;

  • Aan de west- en noordzijde door de spoorlijn Vlissingen–Roosendaal, met uitzondering van het bedrijfsperceel Bredasestraat 25 in het zuidwesten, wat nog bij het plangebied getrokken is.

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 9 november 2009 gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het voorontwerpplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl. (Ruimtelijke Ordening & Beheer/Ruimtelijke ordening/Ruimtelijke plannen/Bestemmingsplannen). Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling reacties tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken.

Schriftelijke reacties kunnen worden ingezonden aan het college van burgemeester en wethouders (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u mondelinge reacties wenst in te brengen, neemt u contact op met de heer J. Cats, telefoon (0164) 277555 danwel de heer B. Verdonschot, telefoon (0164) 277491. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw reactie kunt weergeven. Voor inhoudelijke informatie kunt u opnemen met mevrouw I. Kosters van het Bureau Ruimtelijke Ordening (0164) 277426.

Informatieavond

Op woensdag 18 november 2009 wordt een informatieavond gehouden met als onderwerp het bestemmingsplan en de bouwplannen van het ROC West-Brabant. De avond begint om 19:00 uur en vindt plaats in het Markiezaatscollege aan de Nobellaan 50.

Bergen op Zoom, 6 november 2009

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,

de burgemeester,

J.M.M. Polman.

De secretaris,

A.C. Spindler.

Naar boven