stcrt-2009-16773-001.png Vaststelling bestemmingsplan Stevenshof

Burgemeester en wethouders van Leiden maken bekend dat de gemeenteraad op 15 oktober 2009 het bestemmingplan Stevenshof gewijzigd heeft vastgesteld.

Toelichting

Het plan heeft betrekking op de wijk Stevenshof, een gebied dat wordt begrensd door de gemeentegrens met Katwijk en Oegstgeest, de Rijn, de Korte Vliet en de gemeentegrens met Voorschoten en Wassenaar. Het plan is voor het grootste deel conserverend en voor een deel op ontwikkeling gericht.

Het plan biedt ruimte voor de uitbreiding van bestaande woningen, uitbreiding van het winkelcentrum Stevensbloem, wijzigingsbevoegdheden voor woningbouw bij de fabriek voor Diastatische producten e.o. en de Hoogwerkerlocatie, wijzigingsbevoegdheden voor Gemengde Doeleinden bij station De Vink en de Stevensbloem en voor het bedrijventerrein Westwal uitbreiding van de gemeentewerf (Stedelijk Beheer) en een wijzigingsbevoegdheid voor herinrichting van de Kenauweg.

Gewijzigde vaststelling

De gemeenteraad heeft bij vaststelling een wijziging aangebracht voor de locatie Mary Zeldenrustweg 18.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingplan zijn wijzigingen aangebracht. Deze zijn het gevolg van gehonoreerde zienswijzen en ambtshalve wijzigingen.

Deze wijzigingen hebben onder meer betrekking op de locaties Mary Zeldenrustweg 18, Kerk en Klooster e.o., bedrijventerrein Westwal, Water en Leidingen, Woonboot Valkenburgseweg 49 en de wijzigingsbevoegdheden voor De Vink (station), winkelcentrum Stevensbloem, de Fabriek voor Diastatische Producten en de Kenauweg.

Ter inzage

Het plan ligt met de daarbij behorende stukken vanaf maandag 9 november 2009 gedurende zes weken ter inzage in het atrium van het Stadsbouwhuis (Langegracht 72) en van het stadhuis (Stadhuisplein 1), maandag t/m vrijdag van 8.30–17.00 uur en in het stadhuis ook op donderdagavond van 17.00–20.00 uur.

Beschikbaarheid en te koop

Het bestemmingplan is tevens tegen betaling van € 15,– verkrijgbaar bij de informatiebalies van het Stadsbouwhuis en het stadhuis. Gekleurde plankaarten zijn op aanvraag beschikbaar tegen € 13,50.

De bestanden van het bestemmingsplan Stevenshof zijn digitaal (in PDF) beschikbaar op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening.

Bedenkingen

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kunnen degenen die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn zienswijze bij de raad kenbaar te maken bij Gedeputeerde Staten bedenkingen indienen tegen het vastgestelde bestemmingplan. Tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht kan eenieder gedurende bovengenoemde termijn bij Gedeputeerde Staten bedenkingen indienen. Deze bedenkingen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend en moeten worden gericht aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602, 2509 LP ’s-Gravenhage. Ook het indienen van mondelinge bedenkingen is mogelijk. Hiervoor moet tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak worden gemaakt via tel. (070) 4416919.

Leiden, 3 november 2009

Burgemeester en Wethouders van Leiden.

Naar boven