stcrt-2009-16768-001.png Indiening startnotitie Milieu-effectrapportage gasgestookte elektriciteitscentrale op het Haven- en Industrieterrein te Moerdijk

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant maken mede namens het waterschap Brabantse Delta en Rijkswaterstaat directie Zuid-Holland het volgende bekend:

InterGen Global Ventures BV heeft op 7 oktober 2009 een Startnotitie ingediend als eerste stap in een procedure die moet leiden tot het opstellen van een Milieu-effectrapport (MER) voor het oprichten van een 900 MWe gasgestookte elektriciteitscentrale op het Haven- en Industrieterrein te Moerdijk (kadastraal bekend als gemeente Klundert, sectie C, nr. 1704).

Het op te stellen MER is bedoeld om de gevolgen van de voorgenomen activiteiten voor het fysieke milieu zichtbaar te maken.

Naar aanleiding van de Startnotitie, waarin de initiatiefnemer in grote lijnen aangeeft wat zij voornemens is, en de ingekomen reacties en advies van de Commissie voor de milieueffectrapportage, moeten door de bevoegde gezagen richtlijnen worden opgesteld, die door de initiatiefnemer bij het opstellen van het MER in acht moeten worden genomen.

De Startnotitie ligt daartoe met ingang van 9 november 2009 tot en met 21 december 2009 ter inzage in het gemeentehuis, bij het Gemeentelijk Informatie Centrum, Pastoor van Kessellaan 15 in de kern van Zevenbergen, maandag tot en met donderdag van 8.30–17 uur, vrijdagmorgen van 8.30–12 uur, alsmede donderdagavond van 18–20 uur.

Ook is het mogelijk de stukken in te zien in het Provinciehuis van Noord-Brabant, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch. U kunt daarvoor contact opnemen met de hieronder vermelde contactpersonen. Aan deze procedure is een projectnummer gekoppeld. Gelieve bij correspondentie dit nummer (1588650/25214) te vermelden.

Eenieder kan gedurende deze periode overeenkomstig het bepaalde in artikel 7.14 van de Wet milieubeheer over het geven van richtlijnen schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Brabantlaan 1, 5216 TV ’s-Hertogenbosch.

Voor de goede orde wordt opgemerkt dat in deze fase slechts opmerkingen kunnen worden gemaakt betreffende de door de bevoegde gezagen te maken richtlijnen voor het opstellen van het MER.

Het MER zal te zijner tijd met een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer, de Wet verontreiniging oppervlaktewateren en de Wet op de waterhuishouding ter inzage worden gelegd.

Voor het mondelijk naar voren brengen van zienswijzen kan binnen deze periode contact opgenomen worden met de heer S. Jochems van het bureau Vergunningverlening Procesindustrie en Afvalverwerking, telefoon (073) 680 80 43/ fax (073) 680 76 41 of de m.e.r. coördinator de heer A. Maas (telefoon (073) 680 86 03).

’s-Hertogenbosch, oktober 2009

Naar boven