stcrt-2009-16759-001.png Terinzagelegging ontwerpprojectbesluit Woon-Zorgvoorziening Het Witte Huis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest maken bekend dat het ontwerpprojectbesluit Woon-Zorgvoorziening Het Witte Huis met ingang van maandag 9 november 2009 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het projectgebied Woon-Zorgvoorziening Het Witte Huis betreft het perceel Wilhelminapark 33, kadastraal bekend gemeente Oegstgeest, sectie E, nr. 2171, groot 1.258 m2, zoals aangegeven op de bij het ontwerpbesluit behorende ‘kaart projectbesluit Woon-zorgvoorziening Het Witte Huis, ontwerp bij collegebesluit d.d. 22-9-2009’.

Voor het projectgebied vigeren thans de bestemmingsplannen ‘Partiële herziening bestemmingsplan Centrum’ en ‘3e partiële herziening bestemmingsplan Centrum (Regeling bijgebouwen)’.

Het project beoogt de huidige leegstand om te zetten in een relevante maatschappelijke functie: kleinschalig wonen voor zorgbehoevende ouderen, in combinatie met een klein deel lichte horeca en is daarmee van gemeentelijk belang.

Ingevolge artikel 3.10 Wro bevat een projectbesluit een goede ruimtelijke onderbouwing van een project. Het project wordt onderbouwd in de ‘Toelichting bij ontwerp Woon-Zorgvoorziening Het Witte Huis, d.d. 4 februari 2009’ en ‘Aanvullende informatie bij bouwinitiatief Het Witte Huis’. Voorts wordt het project onderbouwd in de toelichting op het nog tot en met 20 november 2009 ter inzage liggende ontwerpbestemmingsplan ‘Wilhelminapark en Geesten’.

Het ontwerpprojectbesluit en de bijbehorende stukken (op grond van artikel 10 van de Wet openbaarheid van bestuur exclusief de exploitatieovereenkomst) liggen met ingang van maandag 9 november 2009 tot en met maandag 21 december 2009 op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13, Oegstgeest. Tevens zijn het ontwerpprojectbesluit en de bijbehorende stukken (exclusief de exploitatieovereenkomst) digitaal beschikbaar op de site van de gemeente Oegstgeest www.oegstgeest.nl. Nadere informatie is verkrijgbaar bij de afdeling VROM, telefoonnummer 071-5191753.

Gedurende deze terinzagetermijn kan eenieder zijn zienswijze omtrent het ontwerp mondeling tijdens een daartoe te maken afspraak of schriftelijk kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest, Postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest.

Naar boven