stcrt-2009-16718-001.png Vastgesteld bestemmingsplan Dorpshart en verleende bouwvergunning Dorpshart

Het bestemmingsplan Dorpshart en de bouwvergunning voor het centrumcomplex zijn op grond van artikel 3.30 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd voorbereid en worden derhalve gelijktijdig bekend gemaakt,

Bestemmingsplan Dorpshart

De gemeenteraad van Eemnes heeft bij besluit van 26 oktober 2009 het bestemmingsplan Dorpshart gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan omvat de bouw van een parkeergarage, winkels, woningen en horecavoorzieningen, de herinrichting van het tenniscomplex, alsmede de herinrichting van het openbare gebied Laarderweg-Noordersingel-Braadkamp.

Bouwvergunning Dorpshart

Burgemeester en wethouders hebben besloten een bouwvergunning te verlenen voor het oprichten van een parkeergarage, winkels en appartementen (centrumcomplex) voor het Dorpshart nabij de kruising van de Laarderweg-Noordersingel.

Terinzagelegging

Met ingang van 10 november 2009 tot en met 21 december 2009 ligt het bestemmingsplan en de bouwvergunning ter inzage in het kantoor van de BEL Combinatie aan de Zuidersingel 5 in Eemnes. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30–12.30 uur en maandag ook van 13.30–15.30 uur. Voorts is het bestemmingsplan en de bouwvergunning in te zien op internet, via www.eemnes.nl. (digitaal loket/documentenbalies/bestemmingsplannen).

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

De wijzigingen die de raad bij vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan betreffen onder andere:

  • Het op de verbeelding (plankaart) opnemen van de bestemming groen tussen de bestemming ’Sport’ en de bestemming ’Verkeer’ zodat de minimale afstand tussen de tennisvelden en de bestemming ’Centrum’ 30 meter bedraagt;

  • Het op de verbeelding aanpassen van de bestemming ’Centrum’;

  • Het opnemen van parkeerregels bij de bestemmingen ’Centrum’, ‘Horeca’, ‘Maatschappelijk’.

  • Het opnemen van de regeling, dat alleen de 1e bouwlaag van het horecapaviljoen op de Braadkamp voor publiek toegankelijke ruimten mag bevatten.

Beroepsmogelijkheid bestemmingsplan en bouwvergunning

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan ten aanzien van het bestemmingsplan en de bouwvergunning beroep ingesteld worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend over het ontwerp-bestemmingsplan en/of de ontwerpbouwvergunning bij de gemeenteraad respectievelijk burgemeester en wethouders; en

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat was een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan en/of de ontwerpbouwvergunning bij de gemeenteraad respectievelijk burgemeester en wethouders in te dienen, en

  • een belanghebbende die het niet eens is met de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Ingevolge artikel 8.3 lid 1 aanhef en onderdeel a Wro worden beide besluiten voor de mogelijkheid van beroep aangemerkt als één besluit.

Voorlopige voorziening artikel 8.4 Wet ruimtelijke ordening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden of dat geen gebruik gemaakt kan worden van de bouwvergunning. Om de werking van de besluiten op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Naar boven