stcrt-2009-16715-001.png Bekendmaking bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8, leden 3 en 4 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Op 22 september 2009 heeft de gemeenteraad besloten:

  • 1. Vast te stellen de Nota van zienswijzen, inclusief de bijbehorende beoordeling en wijzigingen aangaande het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009’ (versie 29 juli 2009), met dien verstande dat:

    • a. ten aanzien van de zienswijze onder 47 (Vakantiecentrum De Hertenwei te Lage Mierde):

      • 1. De regels uit het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied ’98’ dienen te worden overgenomen met daarbij de volgende opmerkingen: de bebouwingsmogelijkheden, zoals vervat in het bestemmingsplan van 4 juli 2005 dienen te worden meegenomen, voor zover dit een aanvulling is op ‘Buitengebied ‘98’.

      • 2. Het karakter van de horeca wordt niet gezien als ondersteunend dan wel ondergeschikt; de oppervlakte van de horeca wordt aangepast aan de bestaande situatie: 913 m2, waarvan 400 m2 buitenterrassen.

      • 3. De woning Kruisvelden 3 wordt niet aangeduid als bedrijfswoning. Hiervoor is op 18 juli 1974 een bouwvergunning vergund met de bestemming wonen.

    • b. Ten aanzien van de zienswijze onder 96 (ZLTO namens de heer G. van Gompel) wordt de geldende bestemming overgenomen, te weten Bedrijven met de omschrijving: ambachtelijk en dienstverlenend bedrijf tot een oppervlakte van 350 m2 zonder bedrijfswoning.

    • c. Ten aanzien van de zienswijzen 103 (ingediend namens de heer J.J.M. Roest, Beekakkersweg 2 te Lage Mierde) en 104 (ingediend namens de heer W. Vinken, Beekakkersweg 5 te Lage Mierde: de woning Beekakkersweg 3a wordt conform het feitelijk gebruik bestemd tot Wonen. Voor de nabij gelegen agrarische bedrijven betekent dit geen extra belemmering voor de ontwikkeling van die bedrijven.

    • d. De bestemming Bedrijf-Agrarisch ten aanzien van Molendijk 3 te Hulsel wordt aangepast aan de laatst vastgestelde wijziging van het bestemmingsvlak (bouwblokverandering).

    • e. In de tabel behorende bij artikel 9 wordt het paardenbedrijf Koestraat 9–11 geschrapt (is apart bestemmingsplan Landgoed Culitsrode).

    • f. De bestemming Bedrijf-Agrarisch ten aanzien van De Luther 18 te Hooge Mierde wordt aangepast aan de inspraakreactie (omvang bouwblok).

  • 2. Gewijzigd vast te stellen het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009’, met inachtneming van de onder 1 genoemde Nota.

  • 3. Vast te stellen de in bijlage 4 van de toelichting opgenomen beeldkwaliteitparagraaf als onderdeel van de Welstandsnota.

  • 4. Vast te stellen de Beleidsnotitie voor bebouwingsconcentraties.

Genoemd plan bevat een integrale herziening van alle bestemmingsplannen, die voor het buitengebied gelden, met uitzondering van het bestemmingsplan ‘Landgoed Culitsrode’.

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben bij besluit van 27 oktober 2009 een aanwijzingsbesluit genomen voor de volgende onderdelen van het bestemmingsplan:

  • het toekennen van de bestemming ‘Wonen’ aan de percelen Kruisvelden 3 en Beekakkers 3a;

  • de regeling met betrekking tot het toestaan van hulpgebouwen zoals opgenomen in de artikelen 4.2.1.b, 5.2.1.b en 6.2.1.b en de artikelen 4.3.1.a, 5.4.1.a, 6.4.1.a. en 7.4.a;

  • artikelen 4.3.1.c (moet zijn b), 5.4.1.b, 6.4.1.b en 7.4.b;

  • de artikelen 4.6.2, 5.7.2, 6.7.2, 7.5.1 en 10.6.1, waarbij het gaat om vormverandering van agrarische bouwblokken;

  • de zinsnede ‘met bijbehorende voorzieningen’ in de artikelen 7.1.a en 8.1.a;

  • de artikelen 10.5.1. onder b, derde gedachtenstreepje en 10.6.7. (agrarisch technisch hulpbedrijf als neventak);

  • de bestemming ‘Bedrijf – Agrarisch’ als uitbreiding van het perceel Hoogemierdseweg 5a te Reusel;

  • de bestemming ‘AW-L1’ aan de met rood omlijnde gedeelte, zoals aangegeven op de bijgevoegde kaart, in een natuurgebied gelegen ten oosten van de Dunsedijk aan de noord-oostkant van de gemeente;

  • de bestemming ‘Agrarisch’ aan de met rood omlijnde gedeelte, zoals aangegeven op de bijgevoegde kaart, van een perceel aan de Scheperweijer (ter hoogte van huisnummer 3);

  • de bestemming ‘Agrarisch’ aan de met rood omlijnde gedeelte, zoals aangegeven op de bijgevoegde kaart, van een perceel geheel gelegen in de zuid-oost hoek van de plankaart (gemeentebossen Reusel);

  • de bestemming ‘Recreatie-dagrecreatie’ aan de met rood omlijnde gedeelte, zoals aangegeven op de bijgevoegde kaart, van het oostelijk deel van het perceel gelegen ten noorden van de Voorste Heikant.

Het aanwijzingsbesluit heeft als consequentie, dat bovengenoemde punten geen onderdeel uitmaken van het door de raad vastgestelde bestemmingsplan.

Het aanwijzingsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009’ en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 9 november 2009 gedurende zes weken (tot 22 december 2009) voor eenieder ter inzage van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur in het gemeentehuis (balie afdeling Ruimte en Bouwen en in de hal van het gemeentehuis). Ook kunt u het vastgestelde bestemmingsplan raadplegen op de gemeentelijke website www.reuseldemierden.nl.

Gedurende de periode van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit en het aanwijzingsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tegen het aanwijzingsbesluit kunnen belanghebbenden beroep instellen. Beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit kan door belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze in te dienen. Tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan eenieder beroep instellen.

Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het vaststellingsbesluit wordt dan in ieder geval opgeschort tot op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar G. Linden, telefoon 0497-650067.

Reusel, 6 november 2009

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden,

de secretaris,

L.J.M. Bertens.

De burgemeester,

H.A.J. Tuerlings.

Naar boven