stcrt-2009-16713-001.png Ontwerpprojectbesluit ‘Bedrijventerrein Empel-Zuid – kavel 1 tot en met 12’

Bekendmaking op grond van artikel 3.11 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college maakt bekend dat het ontwerpprojectbesluit ‘Bedrijventerrein Empel-Zuid – kavel 1 tot en met 12’, met ingang van 9 november 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor. Tevens kunt u dit ontwerpprojectbesluit via internet (www.s-hertogenbosch.nl) raadplegen. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden op het Stadskantoor.

Gedeputeerde staten van Noord-Brabant onthielden op 21 september 2004 hun goedkeuring aan de bestemming van de bedrijventerreinen in bestemmingsplan Uitbreiding Empel 3e fase, omdat eerder weggevallen en essentiële aanduidingen niet waren hersteld en omdat de bedrijventerreinen ook voor bedrijven in de milieucategorieën 1 en 2 zouden worden ontwikkeld. Vanwege een gebrek aan uitgeefbaar bedrijventerrein heeft de gemeente ’s-Hertogenbosch in 2008 een vrijstellingsprocedure als bedoeld in artikel 19 lid 1 WRO (oud) gevolgd ten behoeve van de bouwrijpmaking en de uitgifte van kavels in fase 1 van Empel-Zuid. Inmiddels is een aantal kavels uitgegeven. Om nu de vestiging van de bedrijven in de eerste fase van bedrijventerrein Empel-Zuid mogelijk te maken is een ontwerpprojectbesluit ex artikel 3.10 Wro voorbereid. In de ruimtelijke onderbouwing bij het besluit wordt aangegeven hoe tegemoet is gekomen aan de bezwaren die in 2004 aan de goedkeuring in de weg stonden.

Inmiddels is een aanvraag om bouwvergunning ingediend die op grond van artikel 46 lid 1 Woningwet wordt aangemerkt als een aanvraag om dit projectbesluit en waarover de beslissing op grond van artikel 46 lid 4 Woningwet wordt voorbereid overeenkomstig de procedure van dit projectbesluit. Het projectgebied betreft de eerste fase van bedrijventerrein Empel-Zuid (kavel 1 tot en met 12) en ligt ten oosten van de A2, direct ten zuiden van Empel ter afronding van de uitbreiding van Empel en ten noorden van de groenblauwe zone die de grens zal vormen tussen bedrijventerrein Empel-Zuid en toekomstig Rosmalense Plas.

Gedurende bovengenoemde termijn wordt aan iedereen de mogelijkheid geboden om over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk een zienswijze naar voren te brengen bij het college, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Ook kan iedereen mondeling een zienswijze naar voren brengen. In geval u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken, kunt u gedurende deze termijn een telefonische afspraak maken met L. Erps van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 32.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 6 november 2009

Naar boven