stcrt-2009-16697-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘De Bouwen’

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘De Bouwen’ ter inzage ligt, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. De begrenzing van het plangebied wordt in grote lijnen gevormd door: door de Zuidkade in het noorden, de Zuiderdwarsvaart in het oosten, de A7 in het zuiden en de Burgemeester Wuiteweg, het Van Knobelsdorffplein en de Drift in het westen.

Het ontwerpbestemmingsplan is in het kader van de actualisatie van alle gemeentelijke bestemmingsplannen in procedure gebracht. Het bestemmingsplan voorziet in het vastleggen van de bestaande stedenbouwkundige structuur en de binnen het plangebied aanwezige functies. Wel zijn in het kader van de wijkvernieuwing De Bouwen per deelgebied enkele wijzigingsbevoegdheden opgenomen. Deze voorziet overigens niet in directe bouwtitels. Bij de uitwerking van deze deelgebieden zullen te zijner tijd wijzigingsplannen worden opgesteld waarvoor per deelgebied de gebruikelijke procedure zal worden opgestart, doorlopen en bekend gemaakt. Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit plankaarten, regels en een toelichting.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt, inclusief ontwerpraadsbesluit, met ingang van 6 november 2009 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten en is te raadplegen via www.smallingerland.nl, onder Bouwen & Milieu. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze schriftelijk/mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad van Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA te Drachten. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen, kan een afspraak worden gemaakt met een medewerker van de afdeling Ontwikkeling, tel. (0512) 581 234.

Naar boven