stcrt-2009-16693-001.png Ter inzage ontwerpbestemmingsplan Hotel − Langweerder Wielen

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van 6 november 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt bij de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure het ontwerpbestemmingsplan ‘Hotel − Langweerder Wielen’ inclusief de daarin opgenomen beeldkwaliteitscriteria, een apart Bijlagenboek en het ontwerpraadsbesluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan bevat de planologische regeling voor het Hotel Langweerder Wielen.

Het hotel wordt direct ten zuiden van de rijksweg A7 gerealiseerd en ligt in de nabijheid van het talud van de brug over de Langweerder Wielen. Behalve een hotel-restaurant met recreatieve appartementen worden in de gebouwen een conferentiecentrum, spa/sauna, en wellness mogelijk gemaakt. Daarnaast worden havenfaciliteiten gerealiseerd ten behoeve van de gasten en bezoekers. Het hotel richt zich op het hogere segment, bij de bouw staan kwaliteit en duurzaamheid centraal.

Een ieder kan gedurende de genoemde termijn van terinzageligging bij de gemeenteraad zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen op de volgende wijze:

  • schriftelijk (adres Herema State 1 , 8501 AA Joure; postadres postbus 101, 8500 AC Joure);

  • per e-mail (e-mailadres: info@skarsterlan.nl) onder vermelding van zienswijze ontwerpbestemmingsplan Hotel – Langweerder Wielen).

Tevens is er een mogelijkheid om mondeling zienswijzen in te dienen, echter alleen na afspraak met een medewerker van de Afdeling Ruimte via het Afsprakenburo, tel.: (0513) 481 325. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

U kunt de stukken ook inzien via de gemeentelijke website www.skarsterlan.nl.

Joure, 4 november 2009

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân,

burgemeester,

G. de Wolff.

Waarnemend secretaris,

G.J. Kuiper.

Naar boven