stcrt-2009-16674-001.png Vooraankondiging en terinzagelegging voorontwerpbestemmingsplan Bijvanck

Op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van Blaricum bekend, dat zij een nieuw bestemmingsplan Bijvanck voorbereiden.

Het plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan Bijvanck is gelegen in het noorden van Blaricum, grenzend aan de gemeente Huizen. Het plangebied omvat de hele woonwijk de Bijvanck. In het noorden wordt de plangrens bepaald door de Blaricummermeent, in het oosten door de Stichtseweg en in het zuiden door de Randweg-Oost en Randweg-Midden. De westelijke plangrens wordt bepaald door ’t Merk.

Aanleiding en doel van het toekomstig bestemmingsplan

Doel van het bestemmingsplan is om tot een actuele bestemmingsregeling te komen ter vervanging van het vigerende bestemmingplan. Het vigerende bestemmingsplan is ouder dan de wettelijk voorgeschreven 10 jaar en uit dat oogpunt is het aan herziening toe.

Procedure

Het voorontwerp bestemmingsplan Bijvanck wordt vanaf 6 november 2009 gedurende zes weken ter inzage gelegd bij de balie Bouwen en Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en op maandag ook van 13.30 uur tot 15.30 uur. Tevens is het voorontwerp bestemmingsplan Bijvanck te raadplegen via de website (www.blaricum.nl).

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder een inspraakreactie kenbaar maken. Tevens zullen er op donderdag 19 november 2009 en maandag 23 november 2009 van 19.30 uur tot 21.00 uur twee inloop- en inspraakavonden worden georganiseerd in buurtcentrum De Malbak, De Maten 1a in Blaricum. Tijdens deze inloop- en inspraakavonden kan een ieder het voorontwerp inzien en bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Het is tevens mogelijk een inspraakreactie in te dienen.

Overeenkomstig artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden om zienswijzen omtrent het voornemen tot het voorbereiden van het bestemmingsplan naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid worden gesteld om advies uit te brengen over dit voornemen.

Tegelijkertijd met de inspraak zal (op grond van art. 3.1.1 Bro) een aantal instanties in de gelegenheid worden gesteld om te reageren op het voorontwerp bestemmingsplan.

Informatie

Voor meer informatie over het voorontwerp bestemmingsplan Bijvanck kan contact worden opgenomen met team Ruimte van de BEL Combinatie, telefoon: 035-7513 167.

Naar boven