stcrt-2009-16622-001.png Ontwerpbestemmingsplan en ontwerp hogere grenswaarden Wet Geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Venlo maken, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, de ter inzage legging bekend van het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum Tegelen’.

Tevens zijn burgemeester en wethouders voornemens om hogere grenswaarden vast te stellen als bedoeld in artikel 83 Wet geluidhinder (wegverkeerslawaai) voor het bouwen van een aantal geluidgevoelige gebouwen.

Het plangebied wordt globaal begrensd aan de noordzijde door de Boskampstraat tot aan de kruising met de Veldstraat, de Broeklaan en de Mauritsstraat, de spoorlijn Venlo-Roermond tot aan de Parallelweg, in zuidelijke richting door de Industriestraat en Kruisstraat tot aan de Roermondseweg, de P. Guillaumestraat en via de Bergstraat, Zandstraat, achterzijde bebouwing Koningstraat, achterzijde bebouwing Engerstraat, Hoofdstraat en vervolgens door de Veldstraat.

Het plan heeft in overwegende mate een conserverend karakter in die zin dat de bestaande situatie geregeld wordt en dat geldende rechten zoveel mogelijk gerespecteerd worden. Slechts die ontwikkelingen die voldoende concreet en uitgewerkt zijn, zijn meegenomen in het ontwerpplan.

Inzage en zienswijzen

  • Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 19 november 2009 gedurende zes weken ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder hiertegen zienswijzen indienen;

  • Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 19 november 2009 gedurende zes weken ter inzage. Gedurende deze termijn kan een belanghebbende hiertegen zienswijzen indienen.

De ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken zijn tevens in te zien langs elektronische weg via de gemeentepagina www.venlo.nl onder de rubriek Wonen en Milieu, bestemmingsplannen.

Op 26 november 2009 tussen 15.00 uur en 20.00 uur wordt een inloopmiddag/avond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan in De Haandert, Haandertstraat 6, 5932 CN in Tegelen. U kunt gedurende deze middag en avond van de aanwezige vertegenwoordigers van de gemeente informatie krijgen over het bestemmingsplan.

De ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel Tegelen, Centrale Balie/receptie, Raadhuislaan 11 te Tegelen.De Stadswinkel is op werkdagen geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 14.00 uur en op donderdagavond van 17.00 uur tot 20.00 uur. De zienswijzen kunnen schriftelijk of mondeling worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gemotiveerd en kunnen worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Venlo, postbus 3434, 5902 RK in Venlo. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 077-359 9685

Venlo, 18 november 2008

Naar boven