stcrt-2009-16616-001.png Wijziging bestemmingsplannen ‘Sportpark Kleine Vink 2009’ en ‘Wulpendaal’

Het college van burgemeester en wethouders van Nieuwerkerk aan den IJssel maakt, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 27 oktober 2009 de bestemmingsplannen ‘Sportpark Kleine Vink 2009’ en ‘Wulpendaal’ gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen hebben betrekking op een aantal ondergeschikte ambtshalve aanpassingen.

De bestemmingsplannen bestaan uit een plankaart met regels en gaan vergezeld van een toelichting. Binnen het plangebied van het bestemmingsplan ‘Sportpark Kleine Vink 2009’ worden de gronden aangewezen voor de ontwikkeling van een sportpark. Het plangebied waarop dit bestemmingsplan betrekking heeft ligt ten noorden van de bebouwde kom van Nieuwerkerk aan den IJssel, tussen de Hoofdweg en de Rijksweg A20. Het gebied wordt aan de oostzijde begrensd door een watergang en aan de westzijde door de Laan van Avant-garde.

De planologische doelstelling van het bestemmingsplan ‘Wulpendaal’ is de bouw van 44 woningen op een locatie die globaal wordt begrensd door de woonstraten Eendendaal, Snippendaal, Wulpendaal en Uilendaal.

Procedure bestemmingsplannen

De bestemmingsplannen liggen met ingang van woensdag 4 november 2009 gedurende zes weken ter inzage in het raadhuis, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Daarnaast zijn de stukken in deze periode digitaal te raadplegen op de website www.nieuwerkerk-ijssel.nl.

Binnen de zes weken waarin de stukken ter inzage liggen, kunnen belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het betreffende ontwerpbestemmingsplan, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze kenbaar te maken, beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien beroep is ingesteld kan tevens binnen de genoemde termijn van zes weken een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzitter van de Afdeling Rechtspraak, waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op het verzoek is beslist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie is verkrijgbaar bij de heer J. Bus, afdeling Ontwikkeling, tel. (0180) 33 03 13.

Naar boven