Startnotitie Milieueffectrapportage ten behoeve van het vleesvarkensbedrijf van H. Pasman & W. van der Heide, Coevorderstraatweg 64, 7911 TA te Nieuweroord

H. Pasman & W. van der Heide in Nieuweroord hebben een startnotitie opgesteld ter voorbereiding van de procedure voor de opstelling van een milieueffectrapportage. Deze rapportage dient door H. Pasman & W. van der Heide te worden opgesteld in verband met het voornemen tot het aanvragen van een milieuvergunning.

Het bedrijf heeft plannen om het bedrijf aan de Coevorderstraatweg 64 te Nieuweroord uit te breiden tot in totaal 5.300 vleesvarkens.

De startnotitie bevat het voornemen (de plannen) van bedoelde activiteit. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hoogeveen zal te zijner tijd richtlijnen vaststellen, waarin onder andere wordt bepaald welke aspecten en alternatieven in de milieueffectrapportage moeten worden meegenomen, respectievelijk moeten worden onderzocht. Voor de opstelling van die richtlijnen worden ook de adviezen van de commissie m.e.r. en de wettelijke adviseurs betrokken.

Daarnaast wordt een ieder in de gelegenheid gesteld over de gewenste inhoud van de richtlijnen opmerkingen te maken.

Na vaststelling van de richtlijnen moeten H. Pasman & W. van der Heide op basis van de opgestelde richtlijnen een milieueffectrapportage maken.

Inzage

De startnotitie ligt vanaf 5 november 2009 (zes weken) tot 18 december 2009 ter inzage bij de afdeling Ingenieursbureau van de gemeente Hoogeveen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende deze periode wordt u in de gelegenheid gesteld om opmerkingen ten behoeve van de opstelling van de richtlijnen schriftelijk in te dienen bij het college van B en W.

Naar boven