Convenant kwaliteit inrichting Braassemerland

Op 25 september 2009 is het convenant ‘kwaliteit inrichting Braassemerland’ getekend door VROM, de provincie Zuid Holland en de gemeente Kaag & Braassem en in werking getreden.

Braassemerland omvat de bouw van onder andere 2250 woningen en sloop van kassen in Roelofarendsveen. Omdat de woningen zijn gelegen in het Nationale Landschap het Groene Hart, willen de provincie Zuid Holland en VROM betrokken zijn bij de verdere uitwerking van de ruimtelijke plannen. Het convenant kent daarvoor procesafspraken zoals het instellen van een kwaliteitsteam. Om een beeld te vormen van het uiteindelijke plan is door de gemeente, in overleg met de rijksbouwmeester, een proefverkavelingsschets opgesteld. Deze schets en de daarop gebaseerde kwaliteitscriteria, maken deel uit van het convenant. Zij dienen beiden als vertrekpunten bij het opstellen van een beeldkwaliteitplan, verkavelingsplannen en daarop volgende uitwerkingsplannen, en als toetsingskader voor het kwaliteitsteam. De werkingsduur van het convenant is tot 2020.

De volledige tekst van het convenant is te vinden op de internetsite van de gemeente Kaag en Braassem (www.kaagenbraassem.nl).

Naar boven