stcrt-2009-16573-001.png Wet voorkeursrecht gemeenten, Wijk bij Duurstede

Burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede maken ingevolge artikel 7 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Wijk bij Duurstede bij besluit van 27 oktober 2009, op grond van het bepaalde in de artikelen 2 t/m 5 van de Wvg, heeft besloten gronden aan te wijzen, waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn. De gronden waarop de aanwijzing betrekking heeft zijn eerder, bij besluit van 25 augustus 2009, door het college van burgemeester en wethouders voorlopig aangewezen als gronden waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn.

Het voorkeursrecht betreft gronden die liggen in het Bestemmingsplan Buitengebied 2003. Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kaarten en lijst. De aanwijzing heeft tot gevolg dat na inwerkingtreding de eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer zij die gronden respectievelijk de beperkte rechten daarop wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden. De eigenaren en beperkt gerechtigden van deze percelen ontvangen afzonderlijk bericht.

Het besluit met de kaarten en de lijst van aangewezen gronden ligt gedurende 6 weken van 5 november 2009 tot en met 16 december 2009 tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Wijk bij Duurstede, gevestigd aan de Karel de Grotestraat 30 te Wijk bij Duurstede.

Tegen het besluit van de gemeenteraad staat bezwaar open gedurende zes weken na dagtekening hiervan in de Staatscourant. Het bezwaarschrift kan worden gericht aan: de gemeenteraad van de gemeente Wijk bij Duurstede, t.a.v. afdeling SBP-grondzaken, mevrouw Yolande Kroeze, Postbus 38, 3960 BB Wijk bij Duurstede. Het indienen van een bezwaarschrift schorst niet de werking van het besluit. Hiertoe kunt u, indien gezien het betrokken belang onverwijlde spoed is vereist, bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht een verzoek om een voorlopige voorziening indienen.

Voor meer informatie over de aanwijzing kunt u contact opnemen met de afdeling Strategie, Beleid en Projecten, de heer Martin Hardijzer, telefoon: 0343-595595.

Het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Wijk bij Duurstede treedt op 5 november 2009 in werking, de dag na publicatie in de Staatscourant.

Naar boven