stcrt-2009-16555-001.png Bekendmaking Wet geluidhinder, ontwerpbesluit voor vaststelling hogere waarden sportcomplex De Koog, te Uitgeest

Bekendmaking Wet geluidhinder, ontwerpbesluit voor vaststelling hogere waarden.

In samenhang met de herinrichting van het sportcomplex De Koog te Uitgeest wordt een woningbouwlocatie ontwikkeld. Voor de nieuw te bouwen woningen aan de Kuil dient vanwege wegverkeerslawaai een hogere waarde te worden vastgesteld.

De directeur van de Milieudienst IJmond maakt namens het college van burgemeester en wethouders van Uitgeest bekend, dat zij het voornemen heeft voor bovengenoemde woningen een hogere waarde vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai van de Provinciale weg (N203).

Uit een akoestisch onderzoek blijkt dat als gevolg van het wegverkeer op de Provinciale weg, een hogere geluidbelasting optreedt dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB, zoals aangegeven in de Wet geluidhinder. De geluidhinder is echter lager dan de, in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde.

Het college is van plan om voor de woningen op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen.

De ontwerpbeschikking ligt vanaf 5 november 2009 zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Uitgeest en bij de Milieudienst IJmond. Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpbesluit bij de directeur van de Milieudienst IJmond, Postbus 325, 1940 AH Beverwijk. Het ontwerpverzoek hogere waarden ligt ter inzage bij de Milieudienst IJmond aan de Wijckermolen 2 te Beverwijk tussen 09.00 en 17.00 uur. Voor het inbrengen van mondelinge bedenkingen en voor een gedachtewisseling over het ontwerpverzoek kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via het secretariaat van de Milieudienst IJmond, bereikbaar op het volgende nummer: 0251-263863.

Naar boven