stcrt-2009-16542-001.png Vaststelling facetbestemmingsplan 'Bijgebouwen, beroeps-/bedrijfsmatige activiteiten aan huis en parkeren bij woningen'

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de Gemeente Landgraaf bekend dat de gemeenteraad op 22 oktober 2009 het facetbestemmingsplan 'Bijgebouwen, beroeps-/bedrijfsmatige activiteiten aan huis en parkeren bij woningen' – gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan – heeft vastgesteld.

Het facetbestemmingsplan is van toepassing op het gehele grondgebied van Landgraaf, met uitzondering van de gebieden waar nog een Hoofdzakenplan geldt (het gebied rond het Streeperkruis en het Haesdal). Het facetbestemmingsplan regelt een drietal zaken, te weten; bijgebouwen, beroeps-/bedrijfsmatige activiteiten aan huis en parkeren bij woningen.

In het bestemmingsplan worden beroeps-/bedrijfsmatige activiteiten aan huis mogelijk gemaakt. Daarnaast is het mogelijk om aan- en bijgebouwen bij woningen te realiseren. Voorts wordt parkeren bij woningen op het eigen terrein vóór de garage/carport/overkapping en voor de plek waar deze opgericht zou kunnen worden, mogelijk gemaakt. Aan al deze regels zijn uiteraard voorwaarden verbonden.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd. De wijzigingen hebben met name betrekking op onjuiste verwijzingen, taalkundige veranderingen en overige ongeschikte wijzigingen.

Het bestemmingsplan, en de ambtshalve wijzigingen, liggen met ingang van 5 november 2009 gedurende zes weken ter inzage in de Gemeentewinkel, balie Grondgebied, Raadhuisplein 1 alhier, gedurende de openingstijden. Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de gemeentelijke website, www.landgraaf.nl onder bekendmakingen. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Belanghebbenden kunnen gedurende de bovengenoemde termijn, ingevolge het bepaalde in artikel 8.2 Wet ruimtelijke ordening, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kan de indiener van het beroepschrift verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Naar boven