stcrt-2009-16534-001.png Openbare Bekendmaking Bestemmingsplan ‘Oosterbegraafplaats’

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 5 november 2009 in het Stadhuis, ’s Gravenhof 2 (Balie Bouwen en Wonen) voor een ieder gedurende zes weken ter inzage ligt:

Bestemmingsplan ‘Oosterbegraafplaats’

Het voorliggend bestemmingsplan voorziet in de planologische grondslag voor de realisatie van een crematorium met bijbehorende voorzieningen en de uitbreiding van de begraafplaats aan de Voorsterallee te Zutphen.

Het bestemmingsplan is door gemeenteraad op 26 oktober 2009 ongewijzigd vastgesteld, met uitzondering van enkele aanpassingen in de toelichting op het plan.

Plangebied

Het plangebied is gelegen in het buitengebied van de gemeente Zutphen aan de Voorsterallee. Het plangebied ligt ten oosten van de kern Zutphen en ten noorden van de kern Warnsveld. De directe omgeving van het plangebied is agrarisch in gebruik. Ten noordwesten van het plangebied ligt een voormalige agrarische bedrijfslocatie.

Het plangebied omvat de gronden waarop het crematorium is geprojecteerd, het park voor uitstrooien van as, de toegangsweg, de parkeergelegenheid en de huidige begraafplaats.

Beroep

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. De indieners van zienswijzen die tevens belanghebbende zijn, hebben de mogelijkheid om beroep in te stellen. Voor het overige is het slechts mogelijk tegen dit besluit beroep in te stellen door een belanghebbende aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan ‘Oosterbegraafplaats’ is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen op www.zutphen.nl, onder de verwijzing ‘ik wil’, gevolgd door ‘meer weten over ruimtelijke plannen’ en dan ‘vastgesteld’.

Zutphen, 4 november 2009

Burgemeester en wethouders van Zutphen.

Naar boven