stcrt-2009-16521-001.png Vaststelling bestemmingsplan Volkstuinen Krimpen aan de Lek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederlek maken bekend dat, de gemeenteraad in haar vergadering van 27 oktober 2009 voor het onderstaande plangebied een nieuw bestemmingsplan heeft vastgesteld.

Het plangebied wordt begrensd door:

  • in het noorden: het tracé van de nieuw aan te leggen provinciale weg;

  • in het oosten: de watergang die de scheiding vormt tussen de Japanse tuin en het nieuwe volkstuinencomplex;

  • in het zuiden: de Tiendweg;

  • in het westen: het perceel, kadastraal bekend als sectie B, nummer 113, gelegen naast het tuincentrum.

Het bestemmingsplan Volkstuinen Krimpen aan de Lek is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Dit ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 8 juli 2009 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage gelegen.

Doelstelling

Het bestemmingsplan bestaat uit een plankaart en regels en gaat vergezeld van een toelichting. De planologische doelstelling van het bestemmingsplan Volkstuinen is in beginsel ontwikkelend van aard en behelst in hoofdzaak de verplaatsing van het Volkstuinencomplex aan de Tiendweg.

Wijzigingen

De wijzigingen zijn opgenomen in een staat van wijzigingen maar betreffen in hoofdzaak het doorvoeren van een aantal wijzigingen naar aanleiding van een zienswijze met betrekking tot externe veiligheid waardoor de toelichting en regels zijn aangepast.

Procedure

De publicatie in de Staatscourant zal op 4 november 2009 plaatsvinden. Het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt daarom vanaf 5 november 2009 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie van de afdeling VROM op het gemeentehuis te Lekkerkerk van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en op maandag ook van 13.30 uur tot 18.00 uur. Het plan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar via www.nederlek.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Volkstuinen Krimpen aan de Lek bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Belanghebbenden zijn in dit geval

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • degene aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Lekkerkerk, 3 november 2009

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nederlek.

Naar boven