stcrt-2009-16513-001.png Ontwerpbestemmingsplan Ramsburg-Oostperkweg

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan ‘Ramsburg-Oostperkweg’ gedurende 6 weken, van 6 november 2009 tot en met 17 december 2009, voor een ieder ter inzage ligt bij de vakbalie in het stadskantoor.

Het bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke webside www.middelburg.nl onder wonen en leven/(ver)bouwen en onderhoud/bestemmingsplannen/actuele plannen/Ramsburg-Oostperkweg.

Het gedeelte van het tracé van de nieuwe Oostperkweg dat in genoemd ontwerpplan wordt geregeld grenst aan de zuidzijde ter plaatse van de Oude Veerseweg en aan de noordzijde ter plaatse van de op- en afritten van de nieuwe rijksweg N57.

Het plangebied loopt aan de westzijde gedeeltelijk over bestaande woon- en bedrijfspercelen. Aan de oostzijde volgt het plangebied in het zuiden de Oostperkweg en ook aan de noordzijde loopt het plangebied over bedrijfspercelen.

De inrichting van de huidige Oostperkweg is thans niet afgestemd op de nieuwe hoofd-ontsluitingsfunctie; functionele opwaardering en een daarop afgestemde ruimtelijke aanpassing van deze weg is noodzakelijk. Dit betekent dat de inrichting van de Oostperkweg vanwege de nieuwe hoofdontsluitingsfunctie wordt geherstructureerd en enigszins wordt verlegd.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Ramsburg-Oostperkweg’ beoogt het benodigde juridisch-planologische kader voor (de aanleg en waarborging van) de nieuwe Oostperkweg te bieden.

Gedurende de periode van terinzageligging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de raad van de gemeente Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze binnen de genoemde periode is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 675225.

Naar boven