stcrt-2009-16510-001.png 2e Herziening bestemmingsplan buitengebied

Op 26 oktober 2006 heeft de gemeenteraad de 2e herziening bestemmingsplan Buitengebied vastgesteld. Vervolgens hebben gedeputeerde staten van Zeeland het bestemmingsplan op 26 juni 2007 gedeeltelijk goedgekeurd.

Op 8 oktober 2008 heeft de Raad van State het goedkeuringsbesluit voor zover het betreft de volgende onderdelen vernietigd:

  • het plandeel met de bestemming ‘Al6(d)’ ter plaatse van de tweede dienstwoning op perceel Steengrachtsweg 6 te Grijpskerke;

  • het plandeel met de bestemming ‘Mb’ dat ziet op de uitbreiding van de begraafplaats te Westkapelle.

De overige onderdelen zijn onherroepelijk geworden.

De 2e herziening van het bestemmingsplan en de uitspraak van de Raad van State liggen met ingang van 5 november 2009 ter inzage op het gemeentehuis. Het bestemmingsplan is tevens in te zien op de gemeentelijke website, www.veere.nl, onder ‘visie en beleid, bestemmingsplannen’.

Als gevolg van de (gedeeltelijke) vernietiging van het goedkeuringsbesluit van 26 juni 2007 hebben gedeputeerde staten van Zeeland op 1 september 2009 een nieuw besluit genomen betreffende het goed keuren van de mogelijkheid tot het uitbreiden van de begraafplaats te Westkapelle.

Dit besluit met bijbehorende stukken ligt gedurende 6 weken, van 5 november t/m 16 december 2009 ter inzage in het gemeentehuis aan de Traverse 1 te Domburg.

Gedurende de genoemde termijn kan beroep ingesteld worden en kan eventueel een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag door:

  • diegene die tijdig zijn bedenkingen bij gedeputeerde staten van Zeeland kenbaar heeft gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstigartikel 27 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdig zijn bedenkingen bij gedeputeerde staten kenbaar te maken.

Dit besluit van gedeputeerde staten treedt in werking daags na de afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Het goedkeuringsbesluit d.d. 1 september 2009 is tevens in te zien op de gemeentelijke website, www.veere.nl., onder ‘visie en beleid, bestemmingsplannen’.

Naar boven