stcrt-2009-16504-001.png Goedkeuring bestemmingsplan Landgoed grote beer & kleine beer

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat Gedeputeerde Staten van Gelderland op 12 oktober 2009, onder nummer 2009-017310, goedkeuring hebben verleend aan het op 23 juni 2009 door Burgemeester en Wethouders gewijzigd vastgesteld plan van wijziging ‘Landgoed grote beer & kleine beer’. De wijzigingen houden een aanpassing in van de omtrekken c.q. plattegrond van de oorspronkelijke ontwerpen van de landhuizen van de grote beer op de plankaart en een opneming in de voorschriften van een nadere bepaling over de beeldkwaliteit.

Plangebied en inhoud van het plan

Deze bestemmingsplanwijziging is gericht op realisering van twee landgoederen met een totale omvang van c.a. 11,8 hectare, tussen de Toldijk en de Kersendijk te Westendorp, ten noorden van het Hoenderbosch.

Ter inzage

Het besluit van Gedeputeerde Staten ligt samen met het bestemmingsplan gedurende zes weken van 5 november 2009 tot 17 december 2009 voor iedereen ter inzage. Tijdens de openingstijden (maandag t/m vrijdag van 8.30–12.00 uur; maandag t/m donderdag van 15.00–17.00 uur; maandag van 17.00–19.00 uur) van het gemeentehuis kan het besluit en het goedgekeurde plan worden ingezien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen. Op verzoek kan dit ook worden ingezien buiten openingstijden. In dat geval kan contact worden opgenomen met afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, tel. (0315) 292 292. De stukken kunnen ook worden ingezien op de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen, Bestemmingsplannen’.

Instellen beroep

Tegen het besluit tot goedkeuring kan beroep worden ingesteld door

  • iedereen, die belanghebbende is en aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, bedenkingen bij Gedeputeerde Staten in te brengen, en

  • belanghebbenden, die tijdig bedenkingen hebben ingediend bij Gedeputeerde Staten, en

  • eenieder die bedenkingen heeft tegen de onderdelen die bij de vaststelling zijn gewijzigd.

Het beroepschrift moet binnen de genoemde termijn van zes weken worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

In werking treden van besluit

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Instellen van beroep leidt niet automatisch tot uitstel van deze inwerkingtreding. Daartoe dient tevens binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak te worden ingediend. De werking van het besluit van Gedeputeerde Staten wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op dat verzoek.

Naar boven