stcrt-2009-16497-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Wittebrug’

Burgemeester en wethouders van Hulst maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 24 september 2009 het bestemmingsplan Wittebrug gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan heeft tot doel de verplaatsing van de hockeyvelden naar een locatie aan de Wittebrugstraat en woningbouw op de huidige locatie van de hockeyvelden juridisch-planologisch mogelijk te maken.

Het plangebied bestaat uit 2 deelgebieden. Het gebied voor woningbouw wordt begrensd door de Grote Kreekweg, de watergang langs de Zoetevaart, de lintbebouwing langs de Van der Maelstedeweg en het tracé van de oude spoorlijn te Hulst. Het gebied voor de nieuwe hockeyvelden is een spievormig gebied gelegen tussen de Grote Kreekweg, de Wittebrugstraat en de provinciale weg N290.

Ingevolge artikel 3.8, lid 3 en 4 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het plan met ingang van 6 november tot en met 17 december 2009 ter inzage in de gemeentewinkel, gelegen aan de Grote Markt 24 te Hulst. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens te raadplegen op www.gemeentehulst.nl, in het menu onder gemeentelijke regelgeving − bestemmingsplannen.

Gelet op artikel 8.2 lid 1 sub a Wro en artikel 6:13 Awb kunnen belanghebbenden die een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht, binnen de termijn  van zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De gemeenteraad heeft ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen, bij de vaststelling wijzigingen aangebracht. De wijzigingen zijn weergegeven in de bij het bestemmingsplan behorende raadsbesluit en daarbij behorende bijlagen. Belanghebbenden, die bezwaar hebben tegen deze wijzigingen, kunnen gedurende bovengenoemde periode eveneens beroep indienen.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is gedaan, wordt het besluit opgeschort, totdat op het verzoek is beslist.

Een eventueel in te stellen beroep dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een verzoek tot voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van genoemde afdeling.

Hulst, 4 november 2009

Burgemeester en wethouders van Hulst,

de burgemeester,

J.F. Mulder.

De secretaris,

S. ter Wal.

Naar boven