stcrt-2009-16488-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Winschoten-Zuid’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Winschoten maken bekend dat zij op 27 oktober 2009 het ontwerpbestemmingsplan ‘Winschoten-Zuid’ met bijbehorend ontwerpraadsbesluit heeft vastgesteld. Ter voldoening aan het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Winschoten-Zuid’ met alle bijbehorende relevante stukken van 5 november tot en met 16 december 2009 voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in het Stadhuis van Winschoten, Johan Modastraat 6.

Tevens is een digitale versie te vinden op onze website www.winschoten.nl onder het kopje nieuws – bekendmakingen.

Het plangebied wordt begrensd door de spoorlijn Groningen-Nieuweschans aan de noordzijde, de Blijhamsterweg aan de oostzijde, de Udesweg aan de zuidzijde en het St. Vitusholt en het Zuiderveen aan de westzijde.

Voor het plangebied gelden op dit moment zeer veel verschillende bestemmingsplannen met elk hun eigen juridische en planologische kaders. Het doel van dit bestemmingsplan is om voor het hele plangebied één bestemmingsplan op te stellen waardoor er voor heel Winschoten-Zuid eenduidige en actuele juridische en planologische regels gelden. In het bestemmingsplan wordt de bestaande situatie vastgelegd zowel functioneel als ruimtelijk. Nieuwe ontwikkelingen zijn eerder juridisch en planologisch mogelijk gemaakt en worden in het nieuwe bestemmingsplan overgenomen.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging bestaat voor een ieder de mogelijkheid zijn of haar zienswijze omtrent dit ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken bij de gemeenteraad. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend bij de gemeenteraad van Winschoten, Postbus 175, 9670 AD Winschoten. Mondelinge zienswijzen kunt u op afspraak laten noteren door een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. 0597-481311.

Winschoten, 4 november 2009

Naar boven