stcrt-2009-16473-001.png Goedgekeurd bestemmingsplan Tongelre binnen de Ring 2007

Het bestemmingsplan ‘Tongelre binnen de Ring 2007’ is opgesteld in het kader van de inhaalslag actualisatie bestemmingsplannen voor het stedelijk gebied van Eindhoven.

Het plangebied ligt in het oostelijk deel van het stedelijk gebied van Eindhoven binnen de ring. Het plangebied wordt begrensd door de Dommel, de Prof.Dr. Dorgelolaan, gedeelte van de Ring (Insulinde- en Jeroen Boschlaan), Ruijsdaelbaan, ged. Nachtegaallaan, Havenhoofd en het Eindhovens Kanaal. Het plangebied omvat de woonbuurten/woonwijken Villapark en Lakerlopen.

Dit bestemmingsplan beoogt een juridisch kader neer te leggen voor het verlenen van medewerking aan gewenste ruimtelijke ontwikkelingen (passend binnen het gemeentelijk beleid) en voor het optreden tegen ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen (ongewenst gebruik van gronden en opstallen). Behoudens enkele kleine ontwikkelingen in het plangebied is het bestemmingsplan overwegend conserverend van aard.

Het bestemmingsplan ‘Tongelre binnen de Ring 2007’, gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad op 17 maart 2009, is bij besluit van Gedeputeerde Staten van Noord Brabant (GS) van 20 oktober 2009, nr. 1526974/1592844, goedgekeurd. Het besluit van GS, alsmede het bestemmingsplan, liggen met ingang van 5 november 2009 tot en met 16 december 2009 op werkdagen tijdens openingsuren voor eenieder ter inzage bij:

  • de informatiebalie van het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven

  • de informatiebalie van het Ondernemersplein in het Kennedy Business Center, Kennedyplein 200, Eindhoven

Openingstijden: maandag van 8.30–19.00 uur en dinsdag t/m vrijdag 8.30–17.00 uur

Daarnaast kan het bestemmingsplan binnenkort ook digitaal worden geraadpleegd via de internetsite www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl.

Tegen het besluit van GS kan gedurende bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • degene die destijds binnen de door de wet gestelde termijn bedenkingen tegen het bestemmingsplan heeft ingebracht bij GS;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht.

Beroepschriften dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA  ’s-Gravenhage.

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kunnen degenen, die beroep hebben ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) indienen. In dat geval treedt het besluit inzake goedkeuring niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven