stcrt-2009-16471-001.png (gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan ‘Verbreding tracé N209’

De gemeenteraad heeft op 24 september 2009 het bestemmingsplan ‘Verbreding tracé N209’ vastgesteld. Bij het vaststellen van het bestemmingsplan zijn er wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Beschrijving bestemmingsplan

De ruimtelijke ontwikkeling betreft de verbreding van de N209 naar twee rijstroken in beide richingen tussen de op- en afrit Boterdorpseweg/Bergweg-Zuid (in het noorden) en de kruising met de Ankie Verbeek-Ohrlaan (in het zuiden). Het project wordt uitgevoerd op grondgebied van de gemeente Rotterdam en de gemeente Lansingerland. Het vastgestelde bestemmingsplan heeft betrekking op het gedeelte binnen de gemeente Lansingerland. Dat is het gedeelte vanaf de kruising met de Ankie Verbeek-Ohrlaan richting Bergschenhoek.

Procedure

U kunt de desbetreffende stukken met ingang van vrijdag 6 november 2009 tot en met donderdag 17 december 2009 (6 weken) inzien bij de balie van de afdeling Vergunningverlening en Handhaving (V&H). De balie is gevestigd in Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1 en is geopend op werkdagen vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur. Mocht u de betreffende stukken buiten genoemde tijden willen inzien of een nadere toelichting wensen op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken.

De stukken zijn ook te vinden op de gemeentelijke site, www.lansingerland.nl; onder wonen en omgeving (bestemmingsplannen).

Beroep

Binnen de genoemde periode van 6 weken kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag:

  • a. belanghebbenden die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • b. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze over het ontwerpplan naar voren heeft gebracht;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop bovengenoemde beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Voor het maken van een afspraak kunt u tijdens de genoemde opeingstijden bellen via telefoonnummer (010) 800 4726 of (010) 800 4705.

Naar boven